Ηχηρό λαϊκό "Όχι στους φασίστες" ήταν η χτεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στα Σεπόλια

Ό,τι δεν είδατε στα κανάλια για την αντιφασιστική κινητοποίηση στον Κολωνό.
...αναδημοσίευση από το Blog του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριστοτέλης...

"Εκατοντάδες κόσμου συμμετείχαν στην αντιφασιστική συγκέντρωση και στην πορεία παρ' όλη την απαγόρευσή της! Νεολαία, μαθητές, εργαζόμενοι, άνεργοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών μετέφεραν στις γειτονιές στα Σεπόλια την αποφασιστικότητά τους να μην επιτρέψουν στους ναζιστές της Χρυσής Αυγής να βρωμίσουν τον τόπο με το ναζιστικό τους δηλητήριο, δήλωσαν με τα συνθήματά τους ότι στον Κολωνό και στα Σεπόλια χωράνε όλοι εκτός από τους φασίστες. Πολλοί από τους κατοίκους που βρίσκονταν στα καφενεία και στα μπαλκόνια, χειροκρότησαν τους διαδηλωτές.  Στη διαδήλωση συμμετείχαν και αγωνιστές από διάφορες περιοχές της Αθήνας. Τα πανό της λαϊκής συνέλευσης Σεπόλια-Κολωνού-Ακ. Πλάτωνα, του συλλόγου εκπ/κών "ο Αριστοτέλης", του Αντιφασιστικού συντονισμού Αθήνας-Πειραιά, της ΚΕΕΡΦΑ, της Κίνησης απελάστε το ρατσισμό καθώς και πολιτικών και εργατικών συλλογικοτήτων ομόρφηναν τις γειτονιές μας ενώ τα συνθήματα μετέφεραν παντού το μήνυμα:

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΛΑΟ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ

ΟΙ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ '40 ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΠΑΝΤΑ

ΤΡΟΪΚΑ-ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ  ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

Την ίδια στιγμή που ο κόσμος συγκεντρωνόταν,  οι δυνάμεις καταστολής ανακοίνωναν ότι απαγορεύεται η πορεία! Φυσικά ούτε μια στιγμή δε μας είπαν ποιος είχε διατάξει την απαγόρευση.

Τέτοια δημοκρατία είχε να ζήσει ο Κολωνός από τα πέτρινα χρόνια της δεκαετίας του '60!!!

Διμοιρίες των ΜΑΤ, κλούβες! Απαγόρευσαν την αντιφασιστική πορεία στις γειτονιές των Σεπολίων και του Κολωνού από τους Σεπολιώτες και τις Σεπολιώτισσες αλλά επέτρεψαν τη βεβήλωση της πλατείας Σωτήρη Πέτρουλα από τους Χρυσαυγίτες ακια τους φασίστες!


Δε δίστασαν μάλιστα, να ρίξουν δακρυγόνα πάνω στους συγκεντρωμένους όταν εκείνοι απαίτησαν να πραγνατοποιηθεί η πορεία!

Παρέταξαν και δυο κλούβες για να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να πορευτούν

Δείτε τα βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=0QO-y9DQMw0

https://www.youtube.com/watch?v=WrwbzVAlSAw

 

Η «Παναττική» συγκέντρωση που καλούσαν οι φασίστες της Χρυσής Αυγής δε συγκέντρωσε πάνω από 400 άτομα, που βρίσκονταν πάνω στην πλατεία ΠΕΤΡΟΥΛΑ και με την αστυνομία να τους φυλάει.

Η τρομοκρατία της κυβέρνησης χέρι χέρι με τους νεοναζί δεν θα περάσει. Οι γειτονιές μας ανήκουν στον κόσμο τους, ντόπιους και μετανάστες.

 Εμείς οι εκπαιδευτικοί θα ξαναδιδάξουμε στους μαθητές την ιστορία αυτού του λαού, θα μιλήσουμε για το Σωτήρη Πέτρουλα, για τα ιδανικά που αγωνίστηκε, για το κράτος και το παρακράτος που τον εκτέλεσε! Δε θα επιτρέψουμε να παραχαράξουν την ιστορία. Υπόσχεση δίνουμε και θα την κρατήσουμε!".


2)ανακοίνωση από την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας

H απαγόρευση της αντιφασιστικής πορείας στο Κολωνό δεν πέρασε


"Xαιρετίζουμε τις εκατοντάδες των αντιφασιστών διαδηλωτών που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο ΜΕΤΡΟ Κολωνού για να αποκρούσουν την πρόκληση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η Αστυνομία της συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου έστειλε τις διμοιρίες των ΜΑΤ για να προστατέψουν τους φασίστες προχωρώντας σε περικύκλωση των διαδηλωτών και επίθεση με ρόπαλα και χημικά. Χτύπησαν τις γυναίκες που βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή με το πανό των φορέων και συλλογικοτήτων που κάλεσε την αντιφασιστική διαδήλωση.
Η σθεναρή στάση των διαδηλωτών ακύρωσε τα σχέδια τους και η πορεία πραγματοποιήθηκε στους δρόμους του Κολωνού με παλμό.

Ο Δήμαρχος Καμίνης που αυτοπροβάλλεται ως αντιφασίστας προφανώς δεν έκανε το παραμικρό για να ματαιωθεί η φασιστοσύναξη και να αποτρέψει την επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών αφού μας έχει συνηθίσει σε συνεννοήσεις με τον Δένδια για το νόμο και τάξη στη πόλη.

Η Ανοιχτή Πόλη που διεκδικεί μάλιστα τη διαδοχή του Καμίνη στο Δήμο της Αθήνας από την άλλη μεριά δεν φρόντισε να στείλει ούτε ένα κλιμάκιο στη αντιφασιστική διαδήλωση. Ο αντιφασισμός δεν γίνεται με διακηρύξεις στα κανάλια αλλά στο δρόμο κόντρα στους νεοναζί.
Στη διαδήλωση βρέθηκαν συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής όπως ο Σύλλογος Δασκάλων Αριστοτέλης.

Ο νεοναζί δεν πρόκειται δεν πρόκειται να σταματήσουν με τα δικαστήρια και τους εισαγγελείς αλλά με τη μαζική πάλη των λαού στις γειτονιές και τη συνολική ανατροπή του μαύρου μετώπου κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ που σκορπάει τη φτώχεια και την εξαθλίωση".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54