Εβρος: Σε ύφεση η φωτιά – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Δαδιά

Σε ύφεση είναι η φωτιά στον Εβρο, όπου οι προσπάθειες κατάσβεσης συνεχίζονται για 17η ημέρα.

Οπως αναφέρει η ΕΡΤ, από χθες το βράδυ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο πάνω από 930.000 στρέμματα έχουν γίνει στάχτη.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις, ειδικά στον μικρό πυρήνα του δάσους της Δαδιάς, όπου η φωτιά κινείται έρπουσα.

Επί τόπου επιχειρούν 740 πυροσβέστες με 124 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν και 5 πυροσβεστικά αεροσκάφη. Οσο για τις ξένες δυνάμεις, που συνέδραμαν όλες αυτές τις ημέρες στο έργο της πυρόσβεσης, σταδιακά αποχωρούν.

 

Την ίδια ώρα αναμένονται βροχοπτώσεις στον Εβρο σήμερα το απόγευμα, κάτι που πρόκειται να βοηθήσει σημαντικά στην πλήρη κατάσβεση της φωτιάς.

Πάνω από 935.000 στρέμματα καμένης γης

Παράλληλα, δραματικά φαίνονται να είναι τα στοιχεία για τις καμένες εκτάσεις στον Εβρο.

Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα για τη μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά των τελευταίων πάρα πολλών ετών σε ευρωπαϊκό έδαφος στον Εβρο δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Copernicus.

Copernicus: Πάνω από 935.000 στρέμματα καμένης γης – Νέα δορυφορική εικόνα

Οπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά στον Εβρο, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).