«Το νησί έχει αδειάσει και ερημώσει. Ήταν άδικο…» – Κραυγή απόγνωσης για τη Σαμοθράκη

Η καταστροφική πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη επηρέασε και το νησί της Σαμοθράκης, το οποίο για τρείς ημέρες παρέμεινε χωρίς ρεύμα, καθώς το καλώδιο του ΔΕΔΜΗΕ, που τροφοδοτούσε το νησί καταστράφηκε, με αποτέλεσμα να διακοπεί “βίαια “η τουριστική σεζόν.

«Η φωτιά τρόμαξε τον κόσμο και τον έδιωξε από το νησί μας . Τα καταλύματα άδειασαν και τα τρόφιμα πετάχτηκαν στον κάδο των απορριμμάτων», σημειώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κατοίκων και επαγγελματιών Θέρμων Σαμοθράκης κ. Παν. Λαμπρόπουλος, υπογραμμίζοντας πως «βίαια και άδικα κόπηκε η σεζόν στην Σαμοθράκη.

Ακυρώθηκαν τα δωμάτια λόγω διακοπής ρεύματος και άδικα έχουν υποστεί ζημιές οι επιχειρήσεις ,οι ξενοδόχοι ,τα ενοικιαζόμενα δωμάτια και οι επαγγελματίες στην εστίαση γιατί δεν είχαν ρεύμα. Ήταν άδικο γιατί οι υπεύθυνοι δεν φρόντισαν να έχει το νησί μια εναλλακτική μορφή ενέργειας, πχ. γεννήτριες, ντιζελομηχανές».

«Το ρεύμα ήρθε και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στην καθημερινότητα. Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε τα μαγαζιά μας από την αρχή. Ήταν τραγική η κατάσταση. Το νησί έχει αδειάσει και ερημώσει…

Δεν μπορείτε να φανταστείτε πώς είναι να μένει τέσσερις ημέρες χωρίς ρεύμα μια τουριστική περιοχή… Ευτυχώς που υπάρχουν φανατικοί επισκέπτες, που μας αγαπάνε και δεν φοβούνται και έμειναν στο νησί», συμπλήρωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Εν τω μεταξύ ο Σύλλογος Επαγγελματιών και βιοτεχνών Σαμοθράκης με επιστολή του στα αρμόδια υπουργεία ζητά μεταξύ άλλων άμεσες ενέργειες για την ενίσχυση της εναπομείνασας σεζόν, αποκατάσταση ζημιών και μόνιμη παραμονή των γεννητριών που έφτασαν στο νησί, καθώς και φορολογικές ελαφρύνσεις.