Εργασία: Παράσταση διαμαρτυρίας κατά της αύξησης του ηλικιακού ορίου στο υπ. Οικονομικών

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης (25/7) στο υπουργείο Οικονομικών, μετά από κάλεσμα του ΠΑΜΕ, ενάντια στην αύξηση του ηλικιακού ορίου εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν, στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπάρχει άρθρο με το οποίο η κυβέρνηση φέρνει από την πίσω πόρτα την εργασία ως τα 74 έτη. Με πρόσχημα τη συμπλήρωση των ενσήμων σε ανασφάλιστους υπερήλικους, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, επιχειρούν μέσα από τα προγράμματα της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) να παρατείνουν τον εργάσιμο βίο μέχρι τα 74 χρόνια.

«Να μη δεχτούμε την εργασία με τη μαγκούρα στο χέρι κυνηγώντας τα ένσημα μέχρι τον τάφο. Να το πάρουν πίσω!», φώναζαν οι συγκεντρωμένοι.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης μίλησαν ο Θανάσης Γκώγκος, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ο Σπύρος Κωνσταντάς, πρόεδρος του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής, η Βέτα Πανουτσάκου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας, ο Μανώλης Βαρδαβάκης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» και ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

«Μετά τα 70 σε θέλουν στη δουλειά να ζεις και να πεθαίνεις για τα αφεντικά» και «Δουλειά ως τα γεράματα για τα αφεντικά, οργάνωση και αντίσταση στη σύγχρονη σκλαβιά» είναι μερικά από τα συνθήματα που κυριάρχησαν στην κινητοποίηση. Αντιπροσωπεία μετέβη στο υπουργείο Οικονομικών μεταφέροντας το αίτημα για άμεση απόσυρση της επίμαχης διάταξης.

Μετά τη συνάντηση με τη διευθύντρια του γραφείου του υπουργού όπου επιδόθηκε το αίτημα για την απόσυρση της εγκληματικής διάταξης, ανανεώθηκε το αγωνιστικό ραντεβού για την Τετάρτη 26 Ιούλη στη πανδημοσιοϋπαλληλική στάση εργασίας και συγκέντρωση και δόθηκε το σύνθημα να μεταφερθούν οι εξελίξεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, σε όλους τους εργαζόμενους