Ο κινηματογράφος Studio «διασώζει» το γκράφιτι του Αγγελόπουλου που έσβησαν στο ΑΠΘ

Μπορεί κάποιοι να θέλησαν να σβήσουν το graffiti με την προσωπογραφία του εμβληματικού σκηνοθέτη Θεόδωρου Αγγελόπουλου που κοσμούσε τον εξωτερικό τοίχο της αίθουσας τελετών του ΑΠΘ και είχε φιλοτεχνήσει ο καλλιτέχνης Γιώργος Κόφτης για να τιμήσει τον σπουδαίο δημιουργό, ωστόσο ο ιστορικός κινηματογράφος Τέχνης «STUDIO new star art cinema», αποφάσισε να το «διασώσει».

Ειδικότερα, η «NEW STAR» επικοινώνησε με τον καλλιτέχνη, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης και εξασφάλισε την άδειά του για να ανατυπώσει την προσωπογραφία του Θόδωρου Αγγελόπουλου σε υψηλής ανάλυσης αρχείο και σε εξαιρετικής ποιότητας χαρτί σε μέγεθος 34×48 και να το διανείμει δωρεάν στο «STUDIO new star art cinema» σε όσους θα ήθελαν να το προμηθευτούν.

«Το εξαιρετικό γκράφιτι μπορεί να μην κοσμεί πλέον τον τοίχο του ΑΠΘ, αλλά μπορεί να στολίζει τοίχους σε κατοικίες, φοιτητικά δωμάτια, σε καφετέριες, σε συλλόγους, σε λέσχες, σε εργοστάσια και σε κάθε τοίχο που μπορεί να κατανοήσει την έννοια της Τέχνης. Ο Αγγελόπουλος ζει μέσα από το έργο του και είναι πάντα μαζί μας», σημειώνει ο ιστορικός κινηματογράφος, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα Μακεδονία.

Υπενθυμίζουμε ότι στο «STUDIO» είναι σε εξέλιξη το έτος Αγγελόπουλου, όπου για 13 μήνες προβάλλεται κάθε μήνα μια ταινία του σπουδαίου δημιουργού.