Καταγγελία Τσακαλώτου: Εργοδότης απαγορεύει τις εξόδους σε υπαλλήλους του

Μια σοβαρή καταγγελία δημοσιοποιεί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που επικρατεί σε τουριστική επιχείρηση, την ώρα που κορυφώνεται η τουριστική περίοδος στη χώρα μας.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παραθέτει μηνύματα που αντάλλαξαν ο εργοδότης με τους εργαζόμενους του, ενώ υπάλληλος καταγγέλλει ότι ουσιαστικά τους απαγορεύει τις εξόδους μέχρι τις 18 Αυγούστου, απειλώντας τους με σκληρές ποινές.

Σύμφωνα με το μήνυμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Τσακαλώτος, υπάλληλος φέρεται να αναφέρει στον εργοδότη πως στα δωμάτια που μένουν δεν υπάρχει νερό, με εκείνον να απαντάει σε μήνυμά του: «Καλησπέρα, έως 18 Αυγούστου απαγορεύονται αυστηρά οι έξοδοι σε όλους για ένα μήνα. Εάν θέλει κάποιος ένα ποτό, εδώ και μετά σπίτι».

Όπως έγραψε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στο Facebook:

«Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τουρισμό έχει ξεφύγει.
Δεν φτάνει που τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν δουλεύουν δωδεκάωρο 7 στα 7, τώρα οι επιχειρηματίες την έχουν δει διοικητές λόχου και επιβάλουν στέρηση εξόδου.
Η επιχείρηση πρεπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν.
Και πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα.
Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».