Χαλκιδική: Νέα έξωση στο σπίτι του 81χρονου ανάπηρου - «Χτύπησαν την κόρη μου και έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι»

Ακόμη μία εισβολή στο σπίτι του δέχθηκε ο 81χρονος ανάπηρος συνταξιούχος στα Φλογητά Χαλκικδικής, καθώς μετά την έξωση που έγινε σε αυτόν και την οικογένειά του στις 4 Μαΐου, εμφανίστηκαν ξανά όπως λέει «μπράβοι και αστυνομικοί» και τον έβγαλαν έξω από το σπίτι του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο 81χρονος μιλώντας στο Kontra, η δεύτερη εισβολή σημειώθηκε αμέσως μόλις έγινε αναβολή του δικαστηρίου, όταν μπράβοι συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων παραβίασαν τις πόρτες του σπιτιού του και έβγαλαν εκείνον και την οικογένεια του εκτός σπιτιού.

«Είχαμε ένα δικαστήριο για αυτή την υπόθεση, που πήρε αναβολή. Και αυτοί κατευθείαν, ήρθαν, παραβίασαν πάλι τις πόρτες, μας πέταξαν έξω. Με τέσσερις μπράβους, με καμιά δεκαπενταριά αστυνομικούς, μπήκαν μέσα και μας πέταξαν έξω. Παραβίασαν τις πόρτες και μας πέταξαν έξω. Άλλαξαν τις κλειδαριές, έκαναν και καταγραφή στο σπίτι» ανέφερε ο 81χρονος.

Επιπλέον, ο 81χρονος προχώρησε σε σοβαρές καταγγελίες λέγοντας πως προχώρησαν σε βιαιοπραγίες εναντίον του και της οικογένειάς του.

«Χτύπησαν την κόρη μου, έσπασαν το αναπηρικό μου καρότσι, έλεγαν θα μας πάνε και αυτόφωρο. Λέω "έχετε καμιά εισαγγελική παρέμβαση να μπείτε μέσα στο σπίτι; Με ποιο δικαίωμα;". Τίποτα, με το "έτσι θέλω"» τόνισε.

«Ανάπηρος 81 χρονών με 81% αναπηρία είμαι. Και η γυναίκα μου 80 χρονών, τετραμελής οικογένεια είμαστε, μας πετάξαν έξω πάλι σήμερα. Τώρα είμαστε στο μπαλκόνι. Την προηγούμενη φορά μείναμε εκεί 56 ημέρες» ανέφερε στη συνέχεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 81χρονος ήταν εγγυητής σε στεγαστικό δάνειο του γιου του, ο οποίος έμεινε άνεργος και δεν μπορούσε να πληρώνει τις δόσεις. Το σπίτι του 81χρονου βγήκε σε πλειστηριασμό από fund τον Δεκέμβρη για 150.001, ευρώ ενώ η πραγματική του αξία είναι πολύ μεγαλύτερη.

Σύμφωνα με όσα είπε η οικογένεια στους δημοσιογράφους, όταν υπήρχε η δυνατότητα, είχε καταβληθεί πάνω από το μισό του κεφαλαίου του δανείου.

Επιπλέον, πριν λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι σύμφωνα με προσωρινή διαταγή και έπειτα από τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή ο δικηγόρος του, ο 81χρονος μπορούσε να επιστρέψει σπίτι του επίσημα.