Άλλη μία νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών με την αποτροπή 4 εξώσεων

Τα σπίτια τους θα διατηρήσουν τέσσερις οικογένειες στην Αττική χάρη σε κινητοποίηση που πραγματοποιήσαν σήμερα το πρωί σωματεία και φορείς με πρωτοβουλία της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς. Σημειώνεται ότι από τις τέσσερις οικογένειες οι δύο είναι μονογονεϊκές, σύμφωνα με τον 902.gr.

Από νωρίς το πρωί (8:30 μμ.) δεκάδες αγωνιστές βρέθηκαν έξω από την εταιρεία funds «Intrum» στην Αθήνα (πλησίον του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν) για να πραγματοποιήσουν κινητοποίηση και να απαιτήσουν από τη διοίκηση να γίνει διευθέτηση χρέους τις επόμενες ημέρες με όρους που να μπορούν οι οφειλέτες να το αποπληρώσουν, κάτι το οποίο και πέτυχαν.

«Η αδιαλλαξία των εταιρειών σπάει με τον αγώνα και την πάλη του λαού» δήλωσε κατά τη σημερινή πετυχημένη κινητοποίηση ο Βάλσαμος Συρίγος, εκ μέρους της Επιτροπής του ΠΑΜΕ ενάντια τους πλειστηριασμούς, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα.

«Τα σπίτια του λαού, τα σώζει ο λαός», φώναξαν σήμερα οι συγκεντρωμένοι.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατεργασίας Ξύλου, και μέλη Φοιτητικών Συλλόγων. Σε συμμετοχή στην κινητοποίηση στην «Intrum» καλούσε επίσης και η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας καθώς «το σπίτι ενός από εμάς, ενός γονιού από το Δήμο μας, βγαίνει σε πλειστηριασμό».

 «Υπερασπιζόμαστε την λαϊκή κατοικία και την επαγγελματική στέγη που προσφέρεται βορά στις εταιρείες διαχείρισης με στόχο την τροφοδότηση των τραπεζών με ζεστό χρήμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΟΣΒΑ, ενώ η ΟΓΕ λέει: «Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας. Τα σπίτια του λαού τα σώζει ο λαός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος».

Σερί μπλόκα σε πλειστηριασμούς

Στη συνέχεια, οι φορείς αναμενόταν να προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση (11 πμ.) στην εταιρεία funds «DoValue» με σκοπό την αποτροπή δύο ακόμη πλειστηριασμών νοικοκυριών, ενός συνταξιούχου στην Καισαριανή και μιας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηλιούπολης. Εκεί καλούν, μεταξύ άλλων, το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής. 

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (10 π.μ. - λήξη της βάρδιας) και δίνει ραντεβού στις 10.15 π.μ. έξω από το Δημαρχείο, όπου θα υπάρχει πούλμαν για τη μετάβαση στην «doValue». Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού.

Στην «DoValue» (Κύπρου 27, σταθμός ΗΣΑΠ «Καλλιθέα») η κινητοποίηση στρέφεται ενάντια σε πλειστηριασμούς δύο σπιτιών, ενός συνταξιούχου στην Καισαριανή και μιας εργαζόμενης στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Ηλιούπολης. 

Καλούν μεταξύ άλλων το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Καισαριανής. Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων δήμου Ηλιούπολης έχει προκηρύξει διευκολυντική στάση εργασίας (10 π.μ. – λήξη της βάρδιας), «ώστε μαζικά και οργανωμένα να σταθούμε στο πλευρό της συναδέλφισσας και να μην επιτρέψουμε να χάσει το σπίτι της» και δίνει ραντεβού στις 10.15 π.μ. έξω από το δημαρχείο, όπου θα υπάρχει πούλμαν για τη μετάβαση στην «DoValue». Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνει και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ηλιούπολης – Δάφνης – Υμηττού.

Η Επιτροπή του ΠΑΜΕ ενάντια τους πλειστηριασμούς σημειώνει:

«Οι εταιρίες διαχείρισης συνεχίζουν απρόσκοπτα την επίθεση στα λαϊκά νοικοκυριά, στηριζόμενες στο άδικο ληστρικό νομοθετικό πλαίσιο που οι κυβερνήσεις έφτιαξαν για να εξασφαλίσουν τεράστια κέρδη στους τραπεζικούς ομίλους και τα funds.

Αυτοί, Κυβερνήσεις, όμιλοι, ΕΕ, μετράνε τα κέρδη, εμείς τις ζωές μας και την αξιοπρεπή διαβίωση του λαϊκού νοικοκυριού.

Απέναντι σε αυτή την αδικία ορθώνουμε τοίχος υπεράσπισης του λαού. Δημιουργούμε τις προϋποθέσεις μέσα από την οργάνωση και την πάλη, να γίνει νόμος το δίκιο μας. Η κατοικία είναι δικαίωμα και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας το στερήσει.

Απαιτούμε:

  • Την αναστολή όλων των πλειστηριασμών πρώτων κατοικιών.

  • Διαγραφή τόκων και επιτοκίων

  • Κούρεμα του εναπομείναντος κεφαλαίου

  • Ρυθμίσεις χωρίς προκαταβολές και δόσεις που να μπορεί ο δανειολήπτης να καλύπτει.

  • Κούρεμα πράσινων δανείων και επαναρύθμιση με πάγωμα των επιτοκίων και μικρότερες δόσεις.

  • Λαϊκή στέγη σύγχρονη, φθηνή για όλο τον λαό.

Όλοι στον αγώνα κανένας μόνος απέναντι στα κοράκια. Είμαστε οι πολλοί έχουμε το δίκιο».