Καλαμαριά: Τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής εισέβαλε και διέκοψε έκθεση καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία

Συγκεκριμένα, ομάδα περίπου δέκα Χρυσαυγιτών εισέβαλλαν με καλυμμένα τα πρόσωπά τους στην έκθεση του καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία Σεργκέι Αντρέεφσκι. Όπως αναφέρει η Μακεδονία, η ομάδα των ναζί υποχρέωσε τους διοργανωτές που ήταν εκείνη την ώρα στο χώρο να απομακρύνουν τα έργα. Στη συνέχεια έβαλαν κόκκινες κορδέλες στην είσοδο απαγορεύοντας την πρόσβαση, και ανήρτησαν φυλλάδια, ενώ έχουν δημοσιεύσει και σχετικό βίντεο στο κανάλι της Χρυσής Αυγής στο youtube.

Τα έργα του καλλιτέχνη παρουσιάζονταν στην αίθουσα τέχνης Remezzo ενώ ανάμεσα στους οργανωτές ήταν και ο δήμος Καλαμαριάς. H έκθεση ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει μέχρι και σήμερα Πέμπτη 27 Απριλίου.

Καταδίκη από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ

Τη «βάρβαρη εισβολή των κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών σε έναν χώρο πολιτισμού» καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωσή του. Ζητά δε, από τις αστυνομικές αρχές να συλλάβουν άμεσα τους δράστες και να τους οδηγήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης.

«Ομάδα κουκουλοφόρων χρυσαυγιτών εισέβαλε χθες στο Remezzo στην Καλαμαριά, όπου φιλοξενείται έκθεση του Σερκέι Αντρεγιέφσκι, εικαστικού καλλιτέχνη από τη Βόρεια Μακεδονία. Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που υπενθυμίζουμε ότι έχει καταδικαστεί ως τέτοια από την Ελληνική Δικαιοσύνη, εισήλθαν με απειλητικές διαθέσεις και ανάγκασαν τον έντρομο καλλιτέχνη να κατεβάσει τα έργα του», σημειώνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Περιμένουμε, επίσης από την κυβέρνηση και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, να πάρει θέση και να καταδικάσει έμπρακτα τους πραγματικούς εχθρούς της Δημοκρατίας».

«Η επίθεση φασιστικής ομάδας της ναζιστικής, εγκληματικής Χρυσής Αυγής, σε έκθεση σύγχρονης ζωγραφικής στην Καλαμαριά, απλά και μόνο λόγω της εθνικότητας του καλλιτέχνη, δείχνει για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπο των φασιστών», τονίζει το ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για την εισβολή του τάγματος εφόδου.

«Είναι σοβαρές για το περιστατικό και οι ευθύνες της αστυνομίας, ενώ η προσπάθεια μερίδας ΜΜΕ της πόλης να παρουσιαστεί η φασιστική επίθεση, ως “παρέμβαση” δημιουργεί τουλάχιστον ερωτηματικά», σημειώνει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός, ο εθνικισμός δεν έχουν καμία σχέση με τα συναισθήματα του λαού της Θεσσαλονίκης και της χώρας μας. Το λαϊκό, εργατικό κίνημα έχει δείξει, ότι έχει τη δύναμη και τον τρόπο να βάλει τους φασίστες στις τρύπες τους. Να τους στείλει ξανά στον “αγύριστο” και στις εκλογές της 21ης Μάη, με ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/04/2023 - 15:50