Έρευνα για απόδοση ευθυνών για το καρχαριοειδές που πιάστηκε στην Κρήτη

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν στις περιβαλλοντικές οργανώσεις οι εικόνες από την αλίευση και την μεταχείριση  ενός καρχαριοειδούς στην Ιεράπετρα  πριν λίγες ημέρες, το λιμεναρχείο της πόλης  έχει ξεκινήσει σύμφωνα με πληροφορίες έρευνα τόσο σε ποινικό όσο και σε διοικητικό επίπεδο για την απόδοση ευθυνών, εάν φυσικά προκύψουν.

Από την προηγούμενη Παρασκευή, το λιμεναρχείο έχει ξεκινήσει το σχηματισμό δικογραφίας στο πλαίσιο της οποίας θα κληθούν- εάν δεν έχει ήδη γίνει- να καταθέσουν άτομα που εμφανίζονται σε σχετικό βίντεο. Η υπόθεση διερευνάται όπως προαναφέρθηκε και ως προς το ποινικό της, αλλά και ως προς το διοικητικό της σκέλος, που σημαίνει ότι εάν προκύψουν ευθύνες θα επιβληθεί και πρόστιμο, το οποίο κατά πληροφορίες είναι αρκετά υψηλό…

Η δικογραφία της υπόθεσης όταν ολοκληρωθεί θα υποβληθεί στον εισαγγελέα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή στις 21 του μήνα, όταν ψαράδες έπιασαν στα δίχτυα τους το καρχαριοειδές περίπου 300 κιλών. Στη συνέχεια λόγω του βάρους του το έβγαλαν στη στεριά και το έσυραν στο λιμάνι και ο κόσμος έσπευσε για να το δει.

Κατά πληροφορίες η διαδικασία της διερεύνησης του περιστατικού ξεκίνησε μετά την καταγγελία περιβαλλοντικής οργάνωσης οι οποίοι ζητούν να ερευνηθεί εάν οι εμπλεκόμενοι παραβίασαν την νομοθεσία.