Χιλιάδες πλειστηριασμοί έως την Παρασκευή, εκατοντάδες χιλιάδες μέχρι το τέλος τους έτους

Μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open, η δικηγόρος Αριάδνη Δούκα ανέφερε τα εξής: «Γίνεται χαμός με τους πλειστηριασμούς. Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο. Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Αύριο, Τετάρτη, βγαίνει ένα ακίνητο στον πλειστηριασμό, 85.000 ευρώ σε μια λαϊκή συνοικία. Ο ιδιοκτήτης αυτός έχει κάνει τα πάντα για να σώσει το ακίνητό του και δεν τα έχει καταφέρει».

Με τη σειρά του, ο φοροτεχνικός Σπύρος Σταυρούλιας τόνισε πως «υπάρχουν κάποια εργαλεία που μπορεί ο καθένας από εμάς να χρησιμοποιήσει. Υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός».

Στην ερώτηση πώς έχουν φτάσει σήμερα οι άνθρωποι στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν τα δάνειά τους, ο ίδιος ανέφερε πως «στην Ελλάδα τα τελευταία 12 χρόνια η κατάσταση δεν είναι όπως παλαιότερα».

«Το πρόβλημα που δεν ρυθμίζονται είναι οι προκαταβολές που ζητάνε», σημείωσε από την πλευρά της η κυρία Δούκα, αναφερόμενη στην περίπτωση μιας γυναίκας που κλήθηκε να πληρώσει 50.000 ευρώ προκαταβολή. «Αν δεν ζητούσαν προκαταβολές πολύς κόσμος θα μπορούσε να ρυθμίσει τα δάνειά του. Και δεν ασχολείται κανείς», τονίζει.