Αρσάκειο: Μήνυση από την οικογένεια του 15χρονου θύματος ακραίου μπούλινγκ

Ενώπιον του του Συλλόγου Διδασκόντων του ιδιωτικού Γυμνασίου, στο πλαίσιο της εσωτερικής έρευνας για το περιστατικό ακραίου σχολικού εκφοβισμού σε βάρος 15χρονου, θα βρεθούν σήμερα οι εμπλεκόμενοι μαθητές αλλά και οι γονείς τους.

Ενώπιον του αρμόδιου οργάνου του σχολείου έχουν κληθεί τόσο οι έξι εμπλεκόμενοι μαθητές και το θύμα, όσο και οι κηδεμόνες τους, ενώ σε εξέλιξη είναι Ένορκη Διοικητική Εξέταση σύμφωνα με τη διοίκηση του Αρσακείου για τυχόν ευθύνες των εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η οικογένεια του 15χρονου θα προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του σχολείου την ίδια ώρα που ο Εισαγγελέας Ανηλίκων επέστρεψε την δικογραφία στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της ΓΑΔΑ προκειμένου να γίνει περαιτέρω έρευνα.

«Το παιδί είναι σε μετατραυματικό στρες» δήλωσε χθες ο δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου Σπύρος Δημητρίου. «Ωστόσο πήγε στο σχολείο και η υποδοχή είναι αυτή που συνήθως γίνεται σε έναν εντός πολλών εισαγωγικών καταδότη. Γιατί παρότι έχει υποστεί αυτή τη συμπεριφορά, από τους δράστες δέχεται μπούλινγκ ως ο καταδότης που κινητοποίησε νομική διαδικασία για την τιμωρία αυτών» σημείωσε.

Αμετανόητοι εμφανίζονται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες οι έξι μαθητές για το άγριο μπούλινγκ σε βάρος του συμμαθητή τους. «Δεν τον πειράζαμε μόνο εμείς. Τον κορόιδευαν και άλλοι από το σχολείο. Τον πειράζαμε και τη συγκεκριμένη μέρα και, έτσι, για πλάκα αποφασίσαμε να τον δέσουμε. Πέσαμε πάνω του 5-6 παιδιά, τον δέσαμε με τη πετονιά, αλλά ξέφυγε λίγο η κατάσταση», ισχυρίστηκαν στην κατάθεσή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων έχει ζητήσει αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους 6 μαθητές.

Την ίδια ώρα, μετά το ακραίο αυτό περιστατικό, στο φως έρχονται συνεχώς νέες καταγγελίες από γονείς μαθητών του σχολείου για περιστατικά σχολικού εκφοβισμού.