Πορεία των συνταξιούχων προς το Μέγαρο Μαξίμου: «Άδεια και δώρα είναι πληρωμένα, δώστε πίσω τα κλεμμένα»

Πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου πραγματοποιησαν οι συνταξιούχοι, που διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις και επαναφορά των δώρων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών.

Οι συνταξιούχοι απαιτούν αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις στο ύψος του πληθωρισμού και κατώτατη σύνταξη στο 80% του κατώτατου μισθού. Καταβολή της 13ης και 14ης σύνταξης και ιδίως του Δώρου του Πάσχα. Άμεση καταβολή των αναδρομικών σε όλους τους συνταξιούχους, δίχως δικαστήρια και προαπαιτούμενα. Ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις σε όλους τους συνταξιούχους. Οι συντάξεις χηρείας να καταβάλλονται όλες, παλιές και νέες, με τη νομοθετική ρύθμιση του 2019. Σε καμία περίπτωση κάτω από την Εθνική Σύνταξη. Πρόσληψη προσωπικού, ιατρικού – νοσηλευτικού στις μονάδες Υγείας και στον ΕΦΚΑ, αναφέρει το 902.

Η ιστοσελίδα αναφέρει ακόμα, πως οι συνταξιούχοι απαιτούν να αποδοθούν στις δικαιούχους συνταξιουχικές οργανώσεις οι οικειοθελώς παρακρατημένες εισφορές των συνταξιούχων για τις λειτουργικές ανάγκες τους, καθώς αυτές παρακρατούνται παράνομα από τον υπουργό Εργασίας και παρά τη ρητή δέσμευση του πρωθυπουργού στις 14/10/2022 ότι αυτά σύντομα θα δοθούν.