«Τι ήρθε να κάνει εδώ ο Μητσοτάκης; Oι δικοί μου πλήρωσαν εισιτήρια θανάτου»

Μέσα σε δυο λεπτά ένας από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη που δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση για τον πατέρα και τον 15χρονο αδερφό του, τα είπε όλα.

Έξω από το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου οικογένειες των θυμάτων και των αγνοούμενων περιμένουν απαντήσεις, ο ίδιος δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι έχει επικοινωνήσει τέσσερις φορές με την Hellenic Train, ωστόσο δεν έλαβε καμία απάντηση.

«Από χθες το πρωί μιλάω με την εταιρία και προσπαθώ να βρω σε ποιο βαγόνι κάθονταν μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Τέσσερις φορές κατέγραψαν το όνομά μου και κανείς δεν με πήρε πίσω. Ο αυτόματος τηλεφωνητής στην εταιρεία κάνει λόγο για το ασφαλέστερο ταξίδι στην Ελλάδα. Προφανώς οι δικοί μου άνθρωποι είναι και οι δύο νεκροί. Έχω χάσει τον αδερφό μου, έχω χάσει τον πατέρα μου» ανέφερε.

«Ήρθαν χθες εδώ ο Μητσοτάκης και ο υπουργός Υγείας, για ποιον λόγο; Να κάνουν τι; Να δώσουν εξηγήσεις σε ποιον; Σήμερα που είναι; Σήμερα έφεραν την υφυπουργό. Να τι κάνουμε τι; Κανείς δεν ξέρει πόσα άτομα βρίσκονταν στο τρένο. Δεν είπαν τίποτα, μόνο αερολογίες» είπε και πρόσθεσε:

«Το θέμα είναι κάτι να γίνει για να μην υπάρξουν ξανά τόσα θύματα. Πληρώσανε 50 εισιτήρια θανάτου, πόσα; πόσοι νεκροί; δεν ξέρω πόσοι είναι καταγεγραμμένοι. Είναι εισιτήρια θανάτου και κανείς δεν έχει τίποτα για αυτό. Νέα παιδιά… ο αδερφός μου ήταν 15 χρονών, το καταλαβαίνετε αυτό; Είχε όλη τη ζωή μπροστά του. Δεν θέλω να έρθει κάποιος να μου δώσει στήριξη. Θα στηριχτώ μόνος μου. Μπορεί κάποιος να μου πει ότι εν έτει 2023 ότι δεν θα ξαναγίνει τέτοιο δυστύχημα; Είναι δυνατόν;» διερωτήθηκε.

Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και για τον σταθμάρχη, στον οποίο η κυβέρνηση «φόρτωσε» όλες τις ευθύνες από την πρώτη στιγμή: «Δεν μπορεί να τα φορτώνουμε όλα σε έναν άνθρωπο επειδή έκανε ένα λάθος.  Άνθρωπος είναι, άνθρωποι είμαστε όλοι και μπορεί να κάνουμε ένα λάθος. Τι σημαίνει αυτό; Πώς ένα λάθος θα στοιχίσει την ζωή σας και τις ζωές άλλων ανθρώπων; Πού είναι τώρα όλοι τους; Να μιλήσουνε. Περιμένουν τις εκλογές, για ποιο λόγο; Για ποιο πράγμα; Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από όλα».

Δείτε τις δηλώσεις του μετά το 5ο λεπτό:

https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/oi-eidiseis-tou-ska-stis-2/2023-03-02-13/sunechizetai-i-diadikasia-tautopoiisis-ton-thumaton-ores-agonias-gia-tous-suggeneis

 

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/03/2023 - 19:07