Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Αλέξη Τσίπρα / Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση κατά Πολάκη

Εκτός ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ μένει ο Παύλος Πολάκης με απόφαση του Προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, μετά και την δεύτερη δημόσια τοποθέτηση του βουλευτή Χανίων που «ξεχείλισε το ποτήρι».

Αναλυτικότερα, ο Παύλος Πολάκης προχώρησε σε μια άκρως αιχμηρή ανάρτηση εξαπολύοντας επίθεση κατά δημοσιογράφων, δικαστών και αξιωματούχων. Η εν λόγω πολιτική τοποθέτηση προκάλεσε την δεύτερη και καθοριστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, η οποία και οδήγησε τον Βουλευτή Χανίων εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν μεταξύ άλλων πηγές της Κουμουνδούρου.

«Όποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Οι πηγές της Κουμουνδούρου μπορεί να μην κατονομάζουν «ανοιχτά» τον Βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., όμως, είναι σαφές ότι αναφέρονται και φωτογραφίζουν τον Παύλο Πολάκη.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης λίγα λεπτά αργότερα επανήλθε με μια νέα σιβυλλική ανάρτηση με φωτογραφίες από τα ψηλά βουνά των Σφακίων, στην Ανώπολη.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι οι σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Πολάκη ήταν ήδη τεταμμένες με την απόφαση του Βουλευτή να διαμαρτυρηθεί δημόσια για την μη έγκριση του Μιχάλη Χαιρετάκη ως υποψηφίου στα Χανιά, ανακοινώνοντας μάλιστα ότι η μη έγκριση του «εκλεκτού» του, θα σηματοδοτήσει και τη δική του αποχώρηση από τα ψηφοδέλτια. Πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν στο Documento ότι μέχρι και χθες η υποψηφιότητα Πολάκη βρισκόνταν στον «αέρα», ενώ σημειώναν ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στην Κ.Ε. που θα αναμένεται να πραγματιοποιηθεί το πρώτο 15νθημερο του Μαρτίου.

Βέβαια, η νέα τοποθέτηση Πολάκη που κινείται σε αντίθετη κατεύθυνση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. , ήρθε να δρομολογίσει εξελίξεις, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

Επιλεκτική εισαγγελική παρέμβαση από τη Δικαιοσύνη με αφορμή τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Παύλου Πολάκη, την ώρα που όταν άλλοι απειλούσαν ότι θα γδάρουν εισαγγελείς, δεν κουνήθηκε φύλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραγγελία του κ. Ελευθεριάνου αφορά εκτός της ανάρτησης του κ. Πολάκη για τον οποίο η Εισαγγελία λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας θα αποστείλει την υπόθεση, όπως προβλέπεται, στη Βουλή, και σειρά αναρτήσεων στο διαδίκτυο από άλλους χρήστες.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, με παρέμβασή του ζητά από την προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης, Αγγελική Τριανταφύλλου, να πραγματοποιήσει προκαταρκτική έρευνα για το αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Η ανάρτηση αφορά ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, δικαστές που μετέχουν στη σύνθεση του άλλου Ειδικού Δικαστηρίου το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη με κατηγορούμενο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά και δημοσιογράφους και τραπεζίτες.

Σημειώνεται ότι προηγήθηκε ανακοίνωση-αντίδραση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΣΗΕΑ με αφορμή αυτή την ενέργεια.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση για τις αναρτήσεις Πολάκη τονίζοντας ότι αυτή η ενέργεια αποτελεί «βαθύτατο πλήγμα για το Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας», ζητώντας παράλληλα την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας.

Η ΕΣΗΕΑ αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Ανεπίτρεπτη και αδιανόητη χαρακτηρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ την στοχοποίηση δημοσιογράφων, δικαστικών λειτουργών και αξιωματούχων από τον Βουλευτή τού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Παύλο Πολάκη μέσω ανάρτησης του στα SOCIAL MEDIA. Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την στάση τού κ. Πολάκη ο οποίος για πολλοστή φορά επιλέγει την στρατηγική της έντασης δηλητηριάζοντας τον δημόσιο λόγο με αλαζονεία και απειλές».

Πηγή: documentonews.gr