296 Μ/Κ ΤΕ Μυτιλήνης: Έγκλειστοι πάνω από μήνα οι φαντάροι στο φυλάκιο Προβοσκίδα μετρούν πτώματα προσφύγων

Το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος καταγγέλλει πως οι φάνταροι στο 296 Μ/Κ ΤΕ Μυτιλήνης για «πάνω από ένα μήνα, σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονται μάρτυρες του χυδαίου πολέμου του ελληνικού κράτους εναντίον προσφύγων-μεταναστών, τους οποίους αντιμετωπίζει ως εισβολείς, απωθεί και Επαναπροωθεί, αδιαφορώντας για την ζωή τους».

«Όπως πριν από μια βδομάδα που οι συνάδελφοι μετρούσαν πάλι πτώματα προσφύγων….
Είναι οι έγκλειστοι φαντάροι που τους βάζουν να Υπογράφουν Υπεύθυνες Δηλώσεις για να είναι καλυμμένοι οι Στρατιωτικοί, ισχυριζόμενοι ότι “εθελοντικά” μένουν περισσότερο χρόνο οι φαντάροι στο Φυλάκιο Προβοσκίδα» συμπληρώνει το Δίκτυο Σπάρτακος και αναρωτιέται: «Αλήθεια, ο Διοικητής του 296 Μ/Κ ΤΕ δεν γνωρίζει τίποτε για τις πιέσεις που ασκούνται; Για τις βρισιές από χαμηλόβαθμους Αξιωματικούς που εκπαιδεύτηκαν μια χαρά ως Γενίτσαροι στην Σχολή Ευελπίδων για να κυνηγούν φαντάρους; Ένα μήνα χωρίς Έξοδο και ξεκούραση. Με συνεχείς αγγαρείες, εκπαίδευση και συναγερμούς».

«Αφού έχει κόσμο η μονάδα, γιατί δεν τηρείται το πρόγραμμα υπηρεσιών στα Φυλάκια; Πρέπει να βολευτούν τα βύσματα της Μυτιλήνης; Γιατί οι φαντάροι θα πρέπει να υποστούν αυτή την άθλια συμπεριφορά των Αξιωματικών; Η Αυθαιρεσία τους είναι καθημερινή. Φτάνουν στο σημείο να μην αφήνουν το μάγειρα να μαγειρέψει για να απολαύσουμε τις γαστρονομικές τους δημιουργίες… Να κάτσουν αυτοί να φάνε τα παλιόφαγα τους» καταγγέλλει το Δίκτυ Σπάρτακος.

«Επιβεβαιώνει το ΓΕΣ αυτές τις καταγγελίες; Εμείς τους καλούμε να βγουν Παραπονούμενοι. Να ζητήσουν Ακρόαση από Διοικητή, Ταξίαρχο και Μέραρχο. Να συνεχίσουν να στέλνουν Επιστολές μα τις καταγγελίες τους. Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι στο πλευρό τους. Συνάδελφοι, μαζί πρέπει να αγωνιστούμε για τα Δικαιώματα του Φαντάρου Πολίτη με Στολή. Είναι ένας αγώνας που πρέπει να δοθεί μαζί με την Εναντίωση μας στον πόλεμο και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και το αισχρό κυνήγι των προσφύγων. Πρέπει να σταθούμε Αλληλέγγυοι στα μεγαλύτερα θύματα των πολέμων, στους οποίους δρα ο Ελληνικός Στρατός. Ο Ελληνικός Στρατός και το κράτος Άμυνας/Ασφάλειας εκμεταλλεύεται και καταπιέζει τους φαντάρους, εξοντώνει τους πρόσφυγες» καταλήγει.

Πηγή: thepressproject.gr