Σοκ στον Κορυδαλλό: Ηλικιωμένοι κλειδωμένοι και εγκαταλελειμμένοι σε γηροκομείο - Πώς αποκαλύφθηκε το κολαστήριο

Εικόνες σοκ αντίκρισαν ελεγκτές της Περιφέρειας Αττικής σε Γηροκομείο Κολαστήριο στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr οι ελεγκτές έπειτα από καταγγελίες πήγαν να ελέγξουν ιδιωτικό γηροκομείο στον Κορυδαλλό όπου επικρατούσαν άθλιες συνθήκες με τους ηλικιωμένους να είναι εγκαταλειμμένοι, αφυδατωμένοι και με ψώρα. Μάλιστα το κτίριο ήταν αποκλεισμένο αφού οι υπάλληλοι χρειάστηκε να σπάσουν αλυσίδες με τις οποίες είχε σφραγισθεί το κτίριο, λένε οι ίδιες πηγές του ethnos.gr.

Μπαίνοντας στους εσωτερικούς χώρους οι ελεγκτές έπαθαν σοκ αφού δεν πίστευαν στα μάτια τους με τις εικόνες που αντίκρισαν. Δεκάδες ηλικιωμένοι αφυδατωμένοι, με ψώρα και μέσα σε τραγικές συνθήκες να προσπαθούν να επιβιώσουν.

Οι υπάλληλοι έσπευσαν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους οι οποίοι τους κοιτούσαν με απόγνωση. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές, ενώ εκλήθησαν ειδικά συνεργεία με ομάδες γιατρών και νοσηλευτών για να παράσχουν βοήθεια στους ανήμπορους γέροντες.

Ήδη επί τόπου σπεύδουν οι ιατρικές ομάδες ώστε να ληφθούν όλα τα μέτρα προστασίας των τροφίμων και να μεταφερθούν σε νοσοκομεία.

Να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια είναι αρμόδια για την αδειοδότηση των Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων γι αυτό και είναι και ο αρμόδιος φορέας ελέγχου.

Παρότι το υπουργείο Υγείας δεν είναι αρμόδιο για τα Γηροκομεία, από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο υπουργός υγείας, Θάνος Πλεύρης, ενώ πηγές αναφέρουν ότι θα συμβάλει με ιατρικό προσωπικό για τη φροντίδα των ηλικιωμένων και ήδη έχουν κινητοποιηθεί τα νοσοκομεία που θα τους υποδεχτούν.

Μεγάλα πρόστιμα στο παρελθόν

Πάντως αξιοσημείωτο είναι ότι στο συγκεκριμένο Γηροκομείο είχε επιβληθεί μεγάλο πρόστιμο στο παρελθόν σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr, καθώς είχαν διαπιστωθεί και παλαιότερα παραβάσεις, αλλά εξακολουθούσε και λειτουργούσε.

Παρότι ο αριθμός των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είχε μειωθεί τα τελευταία χρόνια ακριβώς εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούσαν αλλά και της φημολογία που υπήρχε στην περιοχή, αρκετοί ηλικιωμένοι είχαν παραμείνει ως τρόφιμοι.

Τι δηλώνει ο πρώην δήμαρχος Κορυδαλλού 

Σχόλιο για το θέμα έκανε ο πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού και πρώην αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Στέφανος Χρήστου.

«Ως πρώην Δήμαρχος Κορυδαλλού και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, θα ήθελα να δηλώσω τον αποτροπιασμό μου για τέτοια θλιβερά φαινόμενα εγκατάλειψης των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, αλλά και ποινικά κολάσιμων συμπεριφορών των εν λόγω επιχειρηματιών για τους οποίους το λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη. Είναι κρίμα σε μία λαϊκή συνοικία όπως ο Κορυδαλλός, να επιτρέπεται να λειτουργούν τέτοιου είδους "επιχειρήσεις" οι οποίες εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την ανάγκη των συνανθρώπων μας για πρόνοια και φροντίδα. Μάλιστα μαθαίνω ότι είχε επιβληθεί βαρύ πρόστιμο προ 30 μηνών στην ίδια επιχείρηση. Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω πως τέτοια φαινόμενα ενδημούν όταν απουσιάζει ο έλεγχος της πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που φαίνεται πως ισχύει στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Δήμος θα έπρεπε να είναι "πανταχού παρών" σε κάθε σημείο της πόλης μας, έτσι ώστε τέτοια θλιβερά φαινόμενα, να ξεριζώνονται "εν τη γενέσει τους" και ο Κορυδαλλός να είναι τόσο σύγχρονος, όσο και ανθρώπινος», δήλωσε για την αποκάλυψη ο ίδιος.

Πηγή: ethnos.gr