Πανκαλλιτεχνικό μέτωπο ενάντια στην κυβερνητική υποβάθμιση των καλλιτεχνικών σπουδών

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις του καλλιτεχνικού κόσμου ενάντια στην απαξίωση των σπουδών τους, με τη 48ωρη απεργία του ΣΕΗ (με τη στήριξη της ΠΟΘΑ) και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας καλλιτεχνών για την υποβάθμιση των σπουδών τους από το Προεδρικό Διάταγμα 85/2022, στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα και στο άγαλμα Βενιζέλου στην Θεσσαλονίκη.

Οι καλλιτέχνες διαμηνύουν ότι θα συνεχίσουν ανυποχώρητα τον αγώνα τους ενάντια στην κυβερνητική απαξίωση των σπουδών τους.

Παράλληλα, το ΣΕΗ αποφάσισε την κήρυξη νέας 24ωρης απεργίας στις 8 Φεβρουαρίου, ημέρα όπου εκπνέει η προθεσμία που έχουν δώσει οι καθηγητές της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη ώστε να αποσύρει το Προεδρικό Διάταγμα.

    

Στο πλευρό των καλλιτεχνών έχουν ταχθεί και οι υπάλληλοι του Υπουργείου Πολιτισμού, η ΟΛΜΕ, που πραγματοποίησε στάσεις εργασίας την Τετάρτη, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, με τρίωρη στάση εργασίας ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή στα συλλαλητήρια.

Γύρω στις 3μμ η διαμαρτυρια έγινε καθιστική κατά μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 02/02/2023 - 15:02