Στη Δικαιοσύνη για έμμεση παρακολούθηση προσφεύγει ο Γιώργος Καμίνης

Μήνυση στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών υπέβαλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κίνηματος Αλλαγής Γιώργος Καμίνης, ως «εξ αντανακλάσεως» θύμα υποκλοπής από τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.

Όπως εξηγεί σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο πολύ στενός του φίλος, Γιάννης Αναστασάκος, με τον οποίο επικοινωνεί τακτικά και μέσω κινητού τηλεφώνου, αναφέρεται στις λίστες των παρακολουθούμενων από την ΕΥΠ προσώπων, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μεταξύ άλλων, ερμηνεύοντας την κίνησή του ο κ. Καμίνης, «υπό κανονικές συνθήκες, η αποκάλυψη ενός σκανδάλου τόσο μεγάλου εύρους θα εξωθούσε την Πολιτεία να εξαντλήσει τάχιστα τα περιθώρια για τη διαλεύκανσή του. Δυστυχώς, σήμερα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο: η κυβέρνηση μετέρχεται όλα τα μέσα προκειμένου να υποβαθμίσει τη βαρύτητα της υπόθεσης και να αποτρέψει πάση θυσία την αποκάλυψη της αλήθειας. 

Μπροστά σε αυτή την πρωτοφανή αντιθεσμική συμπεριφορά, όσοι νιώθουν πως πλήττονται προσωπικά από τις υποκλοπές έχουν χρέος να θυμίζουν και να υπενθυμίζουν στους κυβερνώντες πως δεν θα επιτρέψουν η υπόθεση αυτή να ξεχαστεί».