Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση: Ανάρτηση πανό στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Σε ανάρτηση πανό στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθήνας και Θεσσαλονίκης προχώρησε η συλλογικότητα «Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση», με αφορμή την γενική απεργία στη Γαλλία ενάντια στην αύξηση του συνταξιοδοτικού ορίου από τα 62 στα 64 έτη.

 

«Οι εργαζόμενοι/ες σε όλη τη Γαλλία, με αφορμή την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από τα 62 στα 64 έτη, προχώρησαν στις 19/1 σε γενική απεργία ενάντια στην κυβέρνηση Μακρόν, που υποβαθμίζει περαιτέρω τις εργασιακές σχέσεις και αυξάνει τα χρόνια εργασίας. Περισσότερο από 2.000.000 εργαζόμενοι και πολλά συνδικάτα συμμετείχαν στις διαδηλώσεις ενάντια στις ορέξεις κυβέρνησης και εργοδοτών, ενώ οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν» σημειώνει η συλλογικότητα.

Την ίδια ώρα υπογραμμίζει ότι «η ίδια η εργατική τάξη έδειξε τα τελευταία χρόνια μέσω των αγώνων της ότι παρά τους αρνητικούς συσχετισμούς μπορεί, οργανωμένη και αποφασισμένη, να παλέψει για να επιβάλει το δίκιο της. Οι αγώνες σε Λάρκο, Μαλαματίνα , Cosco, Πετρέλαια καβάλας, E-food, κόντρα στο αφήγημα της ταξικής συμφιλίωσης, έχουν ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ταξικής πάλης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα, κεφάλαιο που περιμένει, τους νέους αγώνες που ήδη κυοφορούνται μέσα στους χώρους δουλειάς στην Ελλάδα όπως και στην Ευρώπη».

«Σε Ελλάδα και Γαλλία, στην Ευρώπη και τον κόσμο, κόντρα σε ένα σύστημα που μας επιφυλάσσει μόνο, εκμετάλλευση, φτώχεια και πόλεμο, οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενοι δεν έχουν πει ακόμα την τελευταία τους λέξη» καταλήγει.