Σκιώδεις αγοραπωλησίες κτιρίων του ΕΦΚΑ και του ΙΚΑ στο κέντρο της Αθήνας

Αίσθηση προκαλεί καταγγελία που αναφέρει ότι ακίνητα φιλέτα του Δημοσίου έχουν ήδη δοθεί σε εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων, ενώ τονίζεται ότι τα συγκεκριμένα κτίρια δεν είχαν καν μπει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Την καταγγελία κάνει με ανάρτησή του ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας για σκιώδεις αγοραπωλησίες και ζητώντας περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Πρόκειται για ένα κτίριο που στέγαζε παλαιότερα τον «Φωκά» επί της Σταδίου και την εν κρυπτώ αγοραπωλησία ανακάλυψαν υπάλληλοι του υπουργείου Εργασίας, αναζητώντας στέγη για υπηρεσίες του υπουργείου.

Η ανάρτηση Νεφελούδη

Όταν λέμε ότι μένουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τους για να προλάβουν να “φάνε” και τα πόμολα, είναι ακριβώς έτσι.

Το γιατί φαίνεται από την παρακάτω ιστορία που θέλει και πολύ ψάξιμο αλλά και μεγάλη διερεύνηση:

“Υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας ψάχοντας για να βρούν στέγη για υπηρεσίες του Υπουργείου που είναι διεσπαρμένες σε διάφορα κτίρια με υψηλό ενοίκιο, πήγαν να κάνουν μιά περίηγηση στο κτίριο της Οδού Σταδίου που παλαιότερα στεγαζότανε ο ΦΩΚΑΣ. Εκεί έπεσαν πάνω σε ένα κλειστο, ερμητικά, χώρο. Επειδή, όμως, ρωτώντας φτάνεις στην πόλη, που λέει ο λαός μας, φανερώθηκε το εφτασφράγιστο μυστικό, το οποίο απαιτεί εξονυχιστική διερεύνηση.

Μάθανε λοιπόν ότι το κτίριο του ΕΦΚΑ που στέγαζε τον ΦΩΚΑ, επί της οδού Σταδίου, καθώς και άλλα (προσέξτε) 20 παρόμοια κτίρια, έχουν δοθεί σε μιά εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων ονόματι BROWN (ή κάπως έτσι). Να θυμίσω ότι τα ακίνητα αυτά δεν είχε τολμήσει να τα πειράξει ουτε η τρόικα. Είχαν παραμείνει εκτός ΤΑΙΠΕΔ, λόγω του ότι είναι ακίνητα που ανήκουν στους Έλληνες ασφαλισμένους ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΗΘΟΥΝ ή ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ.

Ο ανεπάγγελτος όμως και ο υφυπουργός του, έβαλαν χέρι σε αυτά τα ακίνητα καθώς φαίνεται.

Τι συμβαίνει λοιπόν;

Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ ή του ΕΤΕΑΕΠ, τι λένε για αυτό;

Μήπως τα “άρπαξε” το ΤΕΚΑ και τα ξεπουλάει παρανόμως το λόμπυ των οπαδών του Πινοσέτ; (κατά το επικουρικό Πινοσετ;)

Υπάρχει η οποιαδήποτε απόφαση κάποιου ΔΣ που να προκηρύσσει κάποιο διαγωνισμό πώλησης, παραχώρησης ή ενοικίασης;

Η ομοσπονδία των εργαζόμενων του ΕΦΚΑ, που κατά τεκμήριο είναι ο θεματοφύλακας των συμφερόντων των ασφαλισμένων, έχει κάποια γνώση για το θέμα;

Το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας τι έχει να πεί;

Λέγεται επίσης ότι κάποια “ύποπτα” παιχνίδια παίζονται γύρω από το κουφάρι του κτιρίου του ΙΚΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου. Για το κτίριο αυτό έχουν ξοδευτεί δεκάδες εκατομμύρια για την διασφάλιση της στατικής του επάρκειας, ενώ η σημερινή διοίκηση το έχει αφήσει στην τύχη του και τώρα λένε ότι πάει, με τίνος απόφαση άραγες, στα χέρια κάποιων πεθερικών.

Υπάρχουν σχετικές αποφάσεις;

Τι ακριβώς διερευνά ο εισαγγελέας για το κτίριο αυτό;

Προβλέπω ότι δεν θα είναι λίγες οι υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα που θα έχει να διαχειριστεί η νέα, υπό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας μετά τις εκλογές.

Τίποτα δεν θα μείνει ατιμώρητο, όπως και η υπόθεση της εκπαραθύρωσης των υφιστάμενων Γενικών διευθυντών για να μπούν πειρατικά τα 8χίλιαρα…..

Προσέξτε λοιπόν.

Απαιτούμε απαντήσεις….

Πηγή: efsyn.gr