Κινητοποίηση των γιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» στις 20 Δεκεμβρίου

Με κεντρική διεκδίκηση την «άμεση στελέχωση του νοσοκομείου με μόνιμες προσλήψεις, να μην κλείσει κανένα τμήμα και να μην δοθεί σε ιδιώτη, κανένα τμήμα του νοσοκομείου» οι γιατροί του Nοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία» την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, στη 1μμ στον προαύλιο χώρο του νοσοκομείου, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση.

«Καλούμε κάθε συνάδελφο μας, κάθε γονιό να συμμετέχει στην κινητοποίηση για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα πόστα. Υπάρχουν τμήματα που απειλούνται άμεσα για κλείσιμο», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση (διαβάστε το πλήρες κείμενο), ενώ επισημαίνουν ότι οι κενές οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού είναι 280.

Τέλος, αναφέρουν πως: Όλοι βιώνουμε την εντατικοποίηση και τις αυξανόμενες ανάγκες ειδικά αυτό το διάστημα με την αύξηση των παιδιατρικών περιστατικών που εξετάζονται στα επείγοντα, και εν συνεχεία κάποια από αυτά εισάγονται για νοσηλεία.

Μόνο στην πρόσφατη εφημερία Κυριακή-Δευτέρα εξετάστηκαν πάνω από 800 παιδιά και εισήχθησαν γύρω στα 120 παιδιά με την αναμονή να κυμαίνεται στις 5 ώρες.

Την ίδια στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχουν κατεβάσει ρολά λόγω αδυναμίας κλινών, φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι η στελέχωση των δημόσιων και δωρεάν Παιδιατρικών νοσοκομείων αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να ανταποκριθούμε στις υπάρχουσες συνθήκες.

Επίσης ο Ενιαίος σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑμεΑ, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση των γιατρών του νοσοκομείου παίδων “Αγία Σοφία” την Τρίτη 20 Δεκέμβρη και ώρα 13:00 στην πύλη του νοσοκομείου. Ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του νοσοκομείου λόγω της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης που οδηγεί στο κλείσιμο ζωτικών τμημάτων για τη ζωή των παιδιών μας, όπως του τμήματος ανοσολογίας-ιστοσυμβατότητα επειδή οι γιατροί συνταξιοδοτούνται και δεν έχουν προσληφθεί άλλοι για χρόνια, ώστε να εκπαιδευτούν.

Το εργαστήριο καλύπτει τον ανοσογενετικό έλεγχο των νοσημάτων,τον προμεταμοσχευτικό έλεγχο συμβατότητας Δοτών-Ληπτών για τις μεταμοσχεύσεις αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Το τμήμα αποτελεί κέντρο αναφοράς πρωτοπαθών ανοσοανεπαρκειών, διενεργεί εξειδικευμένες εξετάσεις, μοναδικές σε πανελλήνιο επίπεδο».