"Έφαγαν" τον εκπρόσωπο του ΥΠΕΞ για το Predator

"Ξηλώθηκε" ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου μετά την επιβεβαίωση στους New York Times για την Intellexa.

Την επιβεβαίωση στους New York Times για την Intellexa πλήρωσε με την απομάκρυνσή του από τη θέση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρει:

"Με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, από σήμερα Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου, ο Γεώργιος Αρναούτης, Σύμβουλος Πρεσβείας Α΄, αναλαμβάνει καθήκοντα Εκπροσώπου του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, ευχαρίστησε θερμά τον απερχόμενο Εκπρόσωπο, Αλέξανδρο Παπαϊωάννου, για τις υπηρεσίες του και την προσφορά του από τη θέση αυτή. Παράλληλα, του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στη σταδιοδρομία του και, ειδικότερα, στα νέα του καθήκοντα ως Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στους Διεθνείς Οργανισμούς στη Γενεύη."

Φέρεται πάντως την απομάκρυνση Παπαϊωάννου να είχε ζητήσει το Μαξίμου όπου επικράτησε οργή μετά το δημοσίευμα των ΝΥΤ για τις υποκλοπές.

Η αποκάλυψη πως η ελληνική κυβέρνηση έδωσε άδειες εξαγωγής στην Intellexa για το Predator

Σύμφωνα με το "επίμαχο" ρεπορτάζ των NYT το οποίο υπογράφεται από τρεις δημοσιογράφους, η ελληνική κυβέρνηση παραδέχθηκε (μετά σχετική ερώτηση του αμερικανικού ΜΜΕ) ότι έδωσε στην Intellexa άδειες έτσι ώστε να πουλήσει το λογισμικό Predator σε τρίτη χώρα.

Την είδηση επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών. Τόνισε δε ότι τμήμα του Υπουργείου εξέδωσε δύο άδειες εξαγωγής στις 15 Νοεμβρίου του 2021.

Επιβεβαίωσε, επίσης, ότι ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου έχει αρχίσει τη διεξαγωγή εσωτερικής έρευνας μετά από τα σχετικά δημοσιεύματα.

Τι γνωρίζουμε για το λογισμικό Predator

 Πηγή: News247.gr