“Χαστούκι” στην ΕΛΑΣ από την Διεθνή Αμνηστία για τον 16χρονο: «Να διερευνηθούν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα»

Σε μια παρέμβαση, που αποτελεί «χαστούκι» για την ΕΛΑΣ και το κυβερνητικό αφήγημα, προχώρησε το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας.

Κάνοντας λόγο για σειρά «αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα», ζητά την διερεύνηση πιθανών ρατσιστικών κινήτρων.

Όπως αναφέρεται στην ανάρτηση, «Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι τρέχουσες έρευνες για το περιστατικό θα είναι άμεσες, αμερόληπτες και διεξοδικές, καθώς και ότι θα διερευνήσουν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα». Επιπλέον, όπως τονίζεται, «ανησυχεί βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα».

Η παρέμβαση της Διεθνούς Αμνηστίας:
«Έναν χρόνο μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του Νίκου Σαμπάνη από την αστυνομία, ένα άλλο Ρομά αγόρι, ο 16χρονος Κώστας Φραγκούλης, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο μετά από πυροβολισμό από την αστυνομία.

Η Διεθνής Αμνηστία ανησυχεί βαθύτατα για την εξέλιξη αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί στον ήδη μακρύ κατάλογο των αναφορών για παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από αξιωματούχους επιβολής του νόμου στην Ελλάδα.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι τρέχουσες έρευνες για το περιστατικό θα είναι άμεσες, αμερόληπτες και διεξοδικές, καθώς και ότι θα διερευνήσουν πιθανά ρατσιστικά κίνητρα».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 07/12/2022 - 14:46