Σύλληψη του αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο με εντολή εισαγγελέα

Με εντολή εισαγγελέα συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξη. Πληροφορίες που διέρρευσαν στο Τύπο υποστηρίζουν πως ο νεαρός δέχθηκε τα πυρά ενώ ήταν ήδη ακινητοποιημένος, αφού κατά την διάρκεια της καταδίωξης προσέκρουσε σε τοίχο. Η ΕΛ.ΑΣ. ισχυρίζεται πως έγινε απόπειρα εμβολισμού των αστυνομικών, με αυτούς να απαντούν πυροβολώντας. Η «μανιώδης» καταδίωξη ξεκίνησε, όταν η αστυνομία έλαβε κλήση ότι ο 16χρονος έβαλε καύσιμα αξίας 20 ευρώ σε βενζινάδικο και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

 

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονο, τα ξημερώματα της Δευτέρας 5/12 στη Θεσσαλονίκη, μετά από καταδίωξης, συνελήφθη με εντολή εισαγγελέα. Αύριο, Τρίτη 06/12 ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Η ζωή του 16χρόνου απειλείται καθώς μετά το συμβάν διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης της σφαίρας από το κεφάλι. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου. Υπενθυμίζουμε πως ο ανήλικος δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι επειδή έφυγε χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ πετρέλαιο από βενζινάδικο στην οδό Μοναστηρίου. Μάλιστα, φαίνεται πως δέχθηκε τα πυρά από τον αστυνομικό ενώ ήταν ήδη ακινητοποιημένος, αφού κατά την διάρκεια της καταδίωξης προσέκρουσε σε τοίχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν στον Τύπο, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό. Ενώ πηγές της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για απόπειρα εμβολισμού των αστυνομικών, με αυτούς να απαντούν πυροβολώντας.