Εκκένωση δομής Ελαιώνα: Συλλήψεις μεταναστών και πανηγυρισμοί Μηταράκη

Την ίδια ώρα, καταγγελίες συλλογικοτήτων και αλληλέγγυων κάνουν λόγο για συνολικά 13 συλλήψεις, μεταναστών αλλά και ανθρώπων που βρέθηκαν εκεί για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους.

«Μέσα στην καταιγίδα σήμερα, η ''έκτακτη'' διοικήτρια Μαρία Δήμητρα Νιουτσίκου, ο Δήμαρχος Μπακογιάννης, το Υπουργείο του Μηταράκη και η κυβέρνηση προχώρησαν σε ακόμα ένα γύρο μαζικών εξώσεων μεταναστριών και οικογενειών, υπό την απειλή των ΟΠΚΕ», καταγγέλλει η συλλογικότητα Solidarity with Migrants.

«Συνολικά τους τελευταίους μήνες, έχουν γίνει έξω από το camp του Ελαιώνα τουλάχιστον 9 συλλήψεις αλληλέγγυων, δεκάδες συλλήψεις μεταναστών/στριών κυρίως χωρίς χαρτιά αλλά και με χαρτιά, και πολύ περισσότερες προσαγωγές.

Το ρατσιστικό-ταξικό σχέδιο ''διπλής ανάπλασης'' του Ελαιώνα-Βοτανικού, της Αθήνας και της Ελλάδας συνολικά, ενάντια σε μετανάστριες και ντόπιους, προχωρά με εξώσεις, εκκενώσεις, πλειστηριασμούς, φτωχοποίηση, μείωση πραγματικών και έμμεσων μισθών, και με αναδιάρθρωση των γειτονιών, των χώρων εργασίας, των νοσοκομείων, των σχολείων, στο όνομα νέων επενδύσεων, νέων γηπέδων ποδοσφαίρου και πολυκαταστημάτων (όπως στον Ελαιώνα), κ.ο.κ.

Οι πόλεμοι, ο ρατσισμός, η εκμετάλλευση δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Μόνο ντόπιες και μετανάστριες, μαζί, μπορούμε να το κάνουμε», αναφέρει το Solidarity with Migrants.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μερικοί από τους μετανάστες στους οποίους η αστυνομία πέρασε χειροπέδες μεταφέρθηκαν σε άλλες δομές, ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονται στο Τμήμα Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη.

Παράλληλα, συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες μετανάστες καλείται αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, στο κτίριο 7.

Την ανακοίνωση για την επιχείρηση εκκένωσης έκανε με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Νότης Μηταράκης, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του.

Πηγή: tvxs.gr