Δημοτικό Θέατρο Πειραιά: Λουκέτο από την Επιθεώρηση Εργασίας

Την διακοπή της λειτουργίας του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά επέβαλε μετά την κατάρρευση μέρους της σκηνής και τον τραυματισμό μαθητών, το Τμήμα Υγείας και Ασφάλειας της Περιφερειακής Επιθεώρησης Εργασίας, ανακοίνωσε με ανάρτησή του ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους», Νίκος Μπελαβίλας.

Το λουκέτο αποφασίστηκε προκειμένου να προσκομιστεί για να ελεγχθεί η μελέτη (αν υπάρχει) της πρόσθετης σκηνής που κατέρρευσε, να αποκατασταθεί ο φωτισμός εξόδων κινδύνου σε σημεία που δεν λειτουργεί, να ανοιχτούν οι έξοδοι κινδύνου που έχουν καταληφθεί από από αποθηκευμένα υλικά, αναφέρεται στην ανάρτηση του Ν. Μπελαβίλα.

Η επιθεώρηση έγινε μετά την κατάρρευση της αυθαίρετης επέκτασης της σκηνής του θεάτρου που είχε σαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν μαθητές που έκαναν πρόβα.

Ο Νίκος Μπελαβίλας κάνει λόγο για ημέρα ντροπής για τον Πειραιά και σημειώνει ότι πρόκειται για «ένα πλήγμα βαριάς δυσφήμησης του κορυφαίου χώρου πολιτισμού της πόλης μας, ενός από τα μεγαλύτερα ιστορικά θέατρα της χώρας. Και… ακόμη ουδείς έχει αναλάβει την ευθύνη».