Με σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών απειλείται ο φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός

Ενδεικτική της διολίσθησης της κυβέρνησης σε ολοένα και πιο αυταρχικά μονοπάτια και της δυσανεξίας της στην ελευθερία του Τύπου είναι η υπόθεση του φωτορεπόρτερ Νίκος Πηλός που ήταν μεταξύ των 78 ατόμων που συνελήφθησαν χθες στα Προσφυγικά.

Μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στην Ελένη Ηλιοπούλου εξήγησε τι συνέβη και πως συνελήφθη. Στην περιγραφή που έδωσε περιέγραψε ότι «ανέβηκα στην ταράτσα των Προσφυγικών για να πάρω ανάσα –καθώς είχε γίνει χρήση χημικών εντός του κτιρίου από τις αστυνομικές δυνάμεις– αλλά και για να είμαι διακριτός. Την ώρα της συνέλευσης βρισκόμουν στον δεύτερο όροφο προκείμενου να καλύψω τα γεγονότα».

«Στους αστυνομικούς δήλωσα την ιδιότητα μου παρ’ όλα αυτά με προσήγαγαν και μου έχει απαγγελθεί σωρεία κακουργηματικών κατηγοριών» προσέθεσε ο ίδιος. Κάποιες από αυτές είναι:

Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων
Διατάραξη κοινής ειρήνης σε συνδυασμό με πρόκληση σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία.
Απόπειρα βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία
Φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού
Άλλες κατηγορίες περί όπλων, εκρηκτικών υλών, φωτοβολίδων και βεγγαλικών
Ο κ. Πηλός είχε νωρίτερα αναφέρει ότι όταν έφτασε στις 15.30 στο σημείο για να καλύψει τα γεγονότα, μετά το δημόσιο κάλεσμα για ανοιχτή συνέλευση από την Κοινότητα Κατειλημμένων Προσφυγικών, δεν τον σταμάτησε κανείς.

Ήδη σκληρή ανακοίνωση έχει εκδώσει η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζοντας απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση συναδέλφου την ώρα που έκανε ρεπορτάζ.

Πηγή: www.rosa.gr