Κώστας Βαξεβάνης στον Focus FM: Υπό παρακολούθηση τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του κράτους – Έρχονται και νέες αποκαλύψεις

Στον Focus Fm και την εκπομπή “8-11” του δημοσιογράφου Στέφανου Δαμιανίδη μίλησε το πρωί ο Κώστας Βαξεβάνης, εκδότης της εφημερίδας “Documento”.

“Η εξέταση των τριών μαρτύρων που αναφέρθηκε χθες από το δικηγόρο μου, ειναι μια διαδικασία που θα πάρει καιρό και δε ξέρω πού θα καταλήξει, με την έννοια ότι αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια διαδικασία στη δικαιοσύνη που εγγυάται ακριβώς το αντίθετο, ότι δηλαδή δε θα προστατευτεί κανενας μάρτυρας. Έχουν σαλαμοποιήσει την υπόθεση σε πέντε δικογραφίες, άντι να τις ενώσουν υπό μια διερευνητική διαδικασία από κάποιον ανώτατο εισαγγελέα και επισης μιλούν για διερεύνηση κάποιων πλημμελημάτων, όπως είναι η παρακολούθηση. Ενώ υπάρχουν τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, η πιθανη κατασκοπεία, η πιθανή εσχάτη προδοσία κλπ. Άρα ένας λόγος που, κατά την άποψή μου, κρατιέται η διαδικασία και κινείται με αυτό τον τρόπο, είναι ακριβώς για να μη δώσει καμία εγγύηση σε όποιον θέλει να καταθέσει”.

“Ο κος Μητσοτάκης θα μπορουσε να κάνει μήνυση και να πει ότι όλα αυτά για τις υποκλοπές είναι ψευδή, να νομιμοποιήσει δηλαδή τα στοιχεία, ώστε να απελευθερωθώ κι εγώ, όπως έγινε και στην υπόθεση Novartis, ηθικά και νομικά, αφού κατηγορούμαι ή διώκομαι για κάτι, να χρησιμοποιήσω όλα τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου. Αντί λοιπόν να κάνει αυτό, το ρίχνει στην τρέλα. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, ο πρωθυπουργός της χώρας, υπεύθυνος για την ασφάλειά μας, την ασφάλεια της χώρας, κάνει την παραδοχή ότιυπάρχουν διάφοροι τύποι δεξιά-αριστερά οι οποίοι παρακολουθούν. Και αυτο το θεωρεί, αφενός φυσιολογικό, αντί να το καταστείλει γιατί αυτός είναι ο ρόλος του και αφετέρου, ενώ λέει ότι αυτοί που αποκαλύπτουν, κινούνται ή εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα (εμείς καλή ώρα) δε λέει “βρε αδερφέ, αυτοί που κάνουν τις παρακολουθήσεις, μήπως είναι και αυτοί εξυπηρετούν ξένα συμφέροντα”; Αυτό θα έλεγε εάν ήταν αμέτοχος”, σημείωσε.

“Προφανώς έρχονται κι άλλες αποκαλύψεις, Διότι πρόκειται για ενα δυστοπικό νεφέλωμα μέσα στο οποίο έχει βρεθεί η χώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Μητσοτάκη και εάν δε φύγει το σύννεφο αυτό, τότε μιλάμε για υπονόμευση της δημοκρατίας η οποία δεν έχει προηγούμενο”, τόνισε ο κ. Βαξεβάνης.