Ροδόπη: Κάηκαν συνολικά 15.000 στρέμματα

Για 14η μέρα καίει η φωτιά  στο Παπίκιο Όρος, στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Υπολογίζεται πως κάηκαν ολοσχερώς 12.000 στρέμματα επί ελληνικού αλλά και 3.000 στρέμματα επί βουλγαρικού εδάφους.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στο GRTimes ο δήμαρχος Ιάσμου, Μουμίν Οντέρ ανέφερε πως  δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Στο επιχειρησιακό κομμάτι, επί τόπου βρίσκονται 200 πυροσβέστες, μέλη 10 πεζοπόρων τμημάτων, 29 υδροφόρα οχήματα, 50 εθελοντές ενώ από αέρος επιχειρούν τρία αεροσκάφη τύπου Canadair CL-415 και ένα ελικόπτερο BK της Πυροσβεστικής.

Επιπλέον συνδράμουν μετά από παρέμβαση του δημάρχου -ο οποίος ήρθε σε επικοινωνία με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο αλλά και τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Χαρδαλιά– και οι Ένοπλες Δυνάμεις.

“Στο μέτωπο της φωτιάς παραμένουν και συντονίζουν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο προϊστάμενος του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Χρήστος Λάμπρης”, καταλήγει ο δήμαρχος Ιάσμου.
Σημειώνεται πως η φωτιά είναι τόσο μεγάλη που ο καπνός είναι ορατός από την πόλη της Κομοτηνής και από το νησί της Θάσου όπως και οι στάχτες στα σπίτια, που έφτασαν μέχρι και την Ξάνθη

Όπως αναφέρει μάλιστα η ιστοσελίδα xronos.gr, χθες, Πέμπτη 3/11, ένας πυροσβέστης υπέστη εγκαύματα στα χέρια και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και νοσηλέυεται στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής εκτός κινδύνου.

Ελαφρά τραυματίστηκε κι ένας εθελοντής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς σημειώθηκε πτώση δένδρων πάνω σε όχημα των εθελοντών. Όπως ενημερώνει η Ομάδα ο εθελοντής είναι καλά στην υγεία του.