Ζαραλίκος σε Μητσοτάκη: Μπορούμε να βρούμε 2-3 κυκλαδικά ειδώλια που έχω τραπέζι στον πεθερό;

Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνια της έκθεσης των κυκλαδικών αρχαιοτήτων από την επονομαζόμενη «Συλλογή Στερν», που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του πρωθυπουργού προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις στον αρχαιολογικό κόσμο που καταγγέλλει πως πρόκειται για προϊόντα αρχαιοκαπηλίας, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προχώρησε σε μία καυστική ανάρτηση.

Πανό διαμαρτυρίας «κλεμμένα είναι»
«Ούτε γυρισμός ούτε ιστορική συμφωνία, η κυβέρνηση νομιμοποιεί την αρχαιοκαπηλία» βροντοφώναξαν χθες οι αρχαιολόγοι και οι εργαζόμενοι στον χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς έξω από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης – Ιδρυμα Γουλανδρή, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των σωματείων και των φορέων τους (Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, Πανελλήνιο Σωματείο Εκτακτου Προσωπικού ΥΠΠΟ, Πανελλήνια Ενωση Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Ενιαίος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΠΠΟ Αττικής, Στερεάς και Νήσων) με αφορμή τα εγκαίνια της έκθεσης 15 κυκλαδικών αντικειμένων, από την επονομαζόμενη «Συλλογή Στερν», που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία του πρωθυπουργού.


Κρατώντας πανό που έγραφε «Κλεμμένα είναι», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, που επιμένουν στον δρόμο της νομιμοποίησης της αρχαιοκαπηλίας, αναγορεύοντας αποδέκτες προϊόντων παράνομης διακίνησης αρχαιοτήτων σε «δωρητές» και «ευεργέτες». Απαίτησαν την κατάσχεσή τους από το ελληνικό Δημόσιο και την άμεση επιστροφή τους στη χώρα.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της κινητοποίησης, η παρουσία της αστυνομίας είχε στόχο να μη φαίνεται το πανό και χαλάσει η φιέστα της κυβέρνησης.

Ζαραλίκος σε Μητσοτάκη: Μπορούμε να βρούμε 2-3 κυκλαδικά ειδώλια να πουλήσω μούρη;
Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος με ανάρτησή του, ζήτησε από τον Πρωθυπουργό μήπως μπορούν να του βρούν… 2-3 κυκλαδικά ειδώλια.

«Καλησπέρα αγαπημένε @PrimeministerGR, μήπως μπορούμε να βρούμε 2-3 κυκλαδικά ειδώλια, που έχω τραπέζι το βράδυ στον πεθερό, να πουλήσω μούρη ;; Μόνο για 6 ώρες τα θέλω. Ευχαριστώ φιλιά !!» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Χριστόφορος Ζαραλίκος ταγκάροντας τον πρωθυπουργό.