Κυρανάκης-βουλευτής ΝΔ: Δεν μειώνουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα για να τρώνε οι πλούσιοι περισσότερα μακαρόνια και να πληρώνουν περισσότερο φόρο!!! (βίντεο)

Αυτό το υπόδειγμα… διανόησης που μας έλεγε να μην ασχολούμαστε με την ακρίβεια γιατί γίνεται… πόλεμος στην Ουκρανία, ο ίδιος που μας είχε πει ότι του αρέσει το γεγονός ότι “Η Ελλάδα κάνει πράγματα τα οποία… ξεφεύγουν από τις νόρμες” (!) στο μεταναστευτικό, ο ίδιος που εξήγησε ότι υπάρχει ανεργία γιατί οι άνεργοι δεν κάνουν καλή… δόμηση βιογραφικού, ο βουλευτής της ΝΔ, ο Κυρανάκης, αυτή την φορά το… τερμάτισε.  

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο ταγό, λοιπόν, καλώς η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα διότι έτσι οι πλούσιοι αγοράζουν περισσότερα μακαρόνια και πληρώνουν περισσότερο φόρο!!!

Αυτή την απίθανη γελοιότητα εν είδει… πολιτικού επιχειρήματος εκτόξευσε ο εν λόγω στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την κυβέρνηση που κάθεται άπραγη μπροστά στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας, αρνούμενη να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα.

Οπως ισχυρίστηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αν μειωθεί ο ΦΠΑ, τότε θα ευνοηθούν οι πλούσιοι και έφερε σαν παράδειγμα τα… μακαρόνια, λέγοντας ότι οι πλούσιοι τρώνε περισσότερα και άρα μπαίνουν περισσότερα χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μιλώντας στο Blue Sky είπε τα εξής τραγελαφικά: 

«Προφανώς και όλοι θα θέλαμε ο ΦΠΑ να είναι χαμηλότερος. Τι συμβαίνει όμως εδώ; Ναι, ο πλούσιος και ο φτωχός – δεν μου αρέσουν αυτές οι λέξεις αλλά ας τις χρησιμοποιήσω και εγώ για την οικονομία της συζήτησης – έχουν διαφορά στην κατανάλωση. Δηλαδή τι συμβαίνει εδώ; Θα πληρώσουν μεν τον ίδιο φόρο στα μακαρόνια, όμως ένας πλούσιος που έχει περισσότερα χρήματα θα καταναλώσει και περισσότερο. Άρα η μεγαλύτερη κατανάλωση, τα περισσότερα πακέτα μακαρόνια, να το πω έτσι, αποδίδουν παραπάνω ΦΠΑ στα κρατικά ταμεία από τα οποία επιλέγει η κυβέρνηση να ενισχύσει αδύναμους και μεσαία τάξη»!

Απολαύστε (από το 50,33″) : 

Πηγή: imerodromos.gr