Πορεία αλληλεγγύης στην 19χρονη που κατήγγειλε ομαδικό βιασμό στο ΑΤ Ομόνοιας

Κάλεσμα σε πορεία για τον ομαδικό βιασμό που κατήγγειλε 19χρονη από δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο ΑΤ Ομόνοιας, απευθύνουν για την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου στις 18:00 στο Μοναστηράκι, αναρχικές συλλογικότητες.

«Ξέρουμε πολύ καλά, ότι δεν έχουμε να κάνουμε με μεμονωμένα περιστατικά, αλλά με συστημική καταπίεση, αυτήν που γεννά η πατριαρχία, το κράτος και το κεφάλαιο, και που εξυπηρετέι το δόγμα “πατρίς-θρησκεία-οικογένεια”» σημειώνεται μεταξύ άλλων στο κάλεσμα που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Indymedia.

Όπως αναφέρουν, «Καθημερινά, μαθαίνουμε για έναν ακόμα βιασμό, μία ακόμα γυναικοκτονία, ένα ακόμα κύκλωμα μαστροπείας, όπως στα Σεπόλια, όπου ο μαστροπός Ηλίας Μίχος, βίαζε και εξέδιδε 12χρονο κορίτσι. Η συχνότητα των περιστατικών, η συγκάλυψη των αιτιών που τα αναπαράγουν και η κανονικοποίησή τους πάνε να χωρέσουν την πατριαρχική βία στα όρια μιας λίστας που δεν έχει όρια, μίας ατέλειωτης καταμέτρησης “θυμάτων”».

Παράλληλα, τονίζουν ότι «Δεν ξεχνάμε την υπόθεση της Ηλιούπολης με τον μπάτσο μαστροπό Δημήτρη Μπουγιούκο, ο οποίος απειλούσε, βίαζε και εξέδιδε κοπέλα από την ηλικία των 16 ετών και οποίος συγκαλύπτεται απροκάλυπτα μέχρι και σήμερα, πλησιάζοντας στην παρέλευση του 18μήνου και με την πιθανότητα να αφεθεί ελεύθερος».

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αστυνομικοί που κατήγγειλε το 19χρονο κορίτσι ότι την βίασαν και μαγνητοσκόπησαν την κακοποίηση σε βάρος της, χθες μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, προκαλώντας αντιδράσεις.