Προκλητικός ξανά ο Κ. Πλεύρης: Χαιρέτισε φασιστικά στη δίκη της ΧΑ για 3η φορά

Παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν την παρέμβαση εισαγγελέα για την στάση του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού χαιρέτισε και σήμερα ναζιστικά μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Αμετανόητος και προκλητικός, ο Κ. Πλεύρης, που για τρίτη φορά χαιρέτισε ναζιστικά στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Μάλιστα, όπως δημοσιεύει το lawandorder, ο ίδιος κρατούσε βιβλίο με τον Ιωάννη Μεταξά αλλά και με τον σύμβολο του κόμματος της 4ης Αυγούστου.

Ακόμη, έδειξε ασπρόμαυρες φωτογραφίες από την «Εθνική Οργάνωση Νεολαίας» του Μεταξά όπου χαιρετούσαν ναζιστικά.

«Κάποιες εφημερίδες έγραψαν ότι ο Λαγός είναι πρώην Ευρωβουλευτής. Κάποιοι τον αποκαλούν δολοφόνο. Υπάρχει παραβίαση τεκμηρίου αθωότητας. Υπάρχει απόφαση δικαστική που λέει ότι ο Κων. Πλεύρης έχει σχέση με τον ελληνικό εθνικισμό και όχι με τον ναζισμό και να μην ακούτε τους αυνάνες της αριστεράς. Εμείς πιστεύουμε στον Μεταξά και χαιρετάμε έτσι» είπε.

Η πρόεδρος από την πλευρά της, αναρωτήθηκε αν αυτή η συμπεριφορά ευνοεί τον εντολέα του, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε περαιτέρω σχόλιο ή επίπληξη.

«Ο Μεταξάς ακολούθησε τον Χίτλερ. Να μας πει ποιος παρέδωσε την Μακεδονία στην κατοχή. Ακούσαμε για αυνάνες της Αριστεράς. Είναι ελεγχόμενος για το ναζιστικό χαιρετισμό. Η ανοχή πρέπει να τελειώνει» ήταν η αντίδραση της εισαγγελέως της έδρας.