Συγκέντρωση για τη στήριξη των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας

Συγκέντρωση στην είσοδο των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας πραγματοποίησε την Τετάρτη 12 Οκτώβρη το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άρση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων των Κέντρων Υγείας, αντιπροσωπείες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ και του Συλλόγου Γυναικών Ελευσίνας και ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ελευσίνας Κ. Κώνστας.

Ανέδειξαν τις μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς βασικών ειδικοτήτων και προσωπικό, σε εξοπλισμό και υποδομές, που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας, με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι ανάγκες των χιλιάδων κατοίκων της Ελευσίνας και των εργαζομένων της ευρύτερης περιοχής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι λόγω της έλλειψης γιατρών, εκατοντάδες κάτοικοι αναγκάζονται να «αναζητήσουν» γιατρό σε άλλες περιοχές για να τον δηλώσουν ως «προσωπικό γιατρό».

Στην κατεύθυνση αυτή, το Σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συνεχίζουν μαζί τον αγώνα με συμμετοχή:

  • Στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα Πλημμελειοδικείο Αθηνών (Ευελπίδων) την Τετάρτη 19 Οκτώβρη, όπου δικάζονται οι 38 συνάδελφοι, λόγω της συμμετοχής στην κινητοποίηση έξω από την πρωθυπουργική οικία.
  • Στην παναττική στάση εργασίας, την Πέμπτη 20 Οκτώβρη και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας.
  • Στην πανελλαδική πανεργατική απεργία την Τετάρτη 9 Νοέμβρη.