Συνταξιούχοι: Παναττικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Τετάρτη

Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν τον αγώνα για τα δίκαια αιτήματά τους και βγαίνουν και πάλι στους δρόμους. Την Παρασκευή μάλιστα ολοκληρώθηκε ο κύκλος προετοιμασίας των νέων κινητοποιήσεων, με την περιφερειακή σύσκεψη που έγινε στην Κρήτη.

Πιο συγκεκριμένα, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις πραγματοποιούν παναττικό συλλαλητήριο την Τετάρτη 5 Οκτώβρη στις 10 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος, απαντώντας στον εμπαιγμό των «αυξήσεων» από την κυβέρνηση και προβάλλοντας στο ακέραιο τις δίκαιες διεκδικήσεις τους.

Παράλληλα σχεδιάζονται κινητοποιήσεις και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Η ανακοίνωση

«Δεν μπορούμε να θεωρήσουμε “αυξήσεις” τα ποσοστά που αναφέρθηκαν αλλά παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας, αφού αυτά δεν καλύπτουν ούτε την ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος, ενώ δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές».

«Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου», «ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί με τον νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της ΝΔ, έχουν “προσωπική διαφορά”», «δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, η οποία είναι πολλαπλάσια του ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Διεκδικούμε: Αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κατώτατη στα 650 ευρώ. Άμεση έκδοση των συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται.

Να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. Να δοθούν τα αναδρομικά του 11μηνου, που παράνομα παρακρατούνται, αλλά και να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ (το ποσό έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια!).

Να αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις η εθελοντική εισφορά των συνταξιούχων (0,20 ευρώ), που παρακρατείται μέχρι τώρα από τον ΕΦΚΑ.