Πλυντήριο Siemens

Η έλλειψη βούλησης της πολιτικής ελίτ, οι γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και η βραδύτητα της Δικαιοσύνης, η αδιαφορία των ΜΜΕ, η επιρροή του Βερολίνου και ο εθισμός των θεσμών στην ανοχή της διαφθοράς αναμείχθηκαν για να προκύψει αποτροπή της κάθαρσης.

Είκοσι χρόνια τώρα εξελίσσεται μια διαδικασία που υποτίθεται ότι αποσκοπούσε στη διαλεύκανση και κατέληξε στη συσκότιση. Προσχηματικές Εξεταστικές στη Βουλή, πολυετείς ανακρίσεις, φυγοδικίες σημάδεψαν μια διαδικασία υποκριτική και προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες ούτε ούτε άλλοθι. Δεν μπόρεσαν επειδή δεν ήθελαν.

Έτσι κι αλλιώς η χώρα μας δεν φημίζεται για το επίπεδο διαφάνειας και λογοδοσίας σε θέματα διαχείρισης του δημόσιου χρήματος. Μια απόδειξη ακόμη ότι κάθε συναλλαγή του συστήματος εξουσίας με ισχυρά οικονομικά κέντρα είναι δυνατή και ακίνδυνη για τους πρωταγωνιστές.

Αυτό που μένει είναι η εμπέδωση της βεβαιότητας ότι μερικοί είναι πιο ίσοι ακόμη και απέναντι στη Δικαιοσύνη, ότι η δημοκρατία είναι έννοια σχετική στη χώρα μας, ότι οι θεσμοί νοσούν, ότι στο τέλος κερδίζουν οι ελίτ.

Στην Ιταλία μέσα σε μια ατμόσφαιρα κοινωνικής κόπωσης, απελπισίας, θυμού και δυσπιστίας απέναντι στους ταγούς αναδύθηκε η Μελόνι. Εδώ, θα δούμε.

Πηγή: tvxs.gr