Εικόνες ντροπής στη δίκη της Χρυσής Αυγής με φασίστες να χαιρετούν ναζιστικά στη θέα του Κασιδιάρη – Διακόπηκε για τις 7 Οκτωβρίου

Στις 7 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής, που διακόπηκε πριν από λίγο. Οι θιασώτες των ναζί έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους στο δικαστήριο, αποθεώνοντας το πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου, τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος προκάλεσε για μία ακόμα φορά με τη συμπεριφορά του. Ερωτήματα προκαλεί η στάση της Αστυνομίας, που όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, αντί να απομονώσουν τους φασίστες φαίνεται να προσπαθούν να… συγκρατήσουν την Μάγδα Φύσσα.

Ο φυλακισμένος χρυσαυγίτης, ηγετικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή. Από την αρχή της διαδικασίας περίπου 30 άτομα υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα τους φυλακισμένους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής Λαγό-Κασιδιάρη, ενώ παρών στο δικαστήριο είναι και ο Στάθης Μπούκουρας.

 

 

Με την έναρξη της διαδικασίας, η υπεράσπιση του Νίκου Μιχαλολιάκου ζήτησε τα έγγραφα που σχετίζονται με το αποδεικτικά της κλήτευσης του, προκειμένου, εφόσον χρειαστεί, να επανέλθει με σχετικό αίτημα μη νόμιμης κλήτευσης του. «Για πρώτη φορά ο Νίκος Μιχαλολιάκος παρίσταται δικονομικά σήμερα. Διατείνεται ότι ποτέ δεν έλαβε γνώση του αποδεικτικού της κλήσης. Ο Νίκος Μιχαλολιάκος βρισκόταν στη ΜΕΘ μέχρι 12 με 22 Μαΐου 2022. Αγνοεί παντελώς ποιος παρέλαβε την κλήση για λογαριασμό του γιατί ο ίδιος διατείνεται ότι δεν έλαβε γνώση» είπε μεταξύ άλλων ο εκ των συνηγόρων του, Δημήτρης Παπαδέλης.

Από την πλευρά του ο συνήγορος του Γιάννη ΛαγούΚωνσταντίνος Πλεύρης έκανε λόγο για ακυρότητα της διαδικασίας, επαναλαμβάνοντας ότι ο εντολέας του είναι πολιτικός κρατούμενος και όχι ποινικός. Η πρόεδρος αντέδρασε λέγοντάς του πως «δεν είμαστε Βουλή, κύριε».

Οι εικόνες ντροπής στο δικαστήριο

Πηγή: EurokinissiΠηγή: EurokinissiΠηγή: Eurokinissi

Εν τω μεταξύ, ραντεβού έξω απ’ το Εφετείο έδωσαν και σήμερα κόμματα, οργανώσεις της Αριστεράς, συλλογικότητες και το αντιφασιστικό κίνημα.

Πηγή: kontranews.gr, ertnews.gr