Σάλος με τη δήλωση Πέτσα για ακρίβεια: «Όποιος δεν προσαρμόζεται, πεθαίνει» (vid)

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα για την ενεργειακή κρίση σε συνέντευξή του στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” του Γ. Παπαδάκη.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για τα χιλιάδες νοικοκυριά που έκαναν την κοστοβόρα μετάβαση από το πετρέλαιο στο φυσικό αέριο, ο κ. Πέτσας είπε πως «είναι λαϊκισμός όταν αρνούμαστε να δούμε την πραγματικότητα. Έχει αυξηθεί 1200% η τιμή του φυσικού αερίου».

Παράλληλα, ερωτηθείς για το αν εξετάζεται κάποιο μέτρο για τα νοικοκυριά αυτά, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών απάντησε χαρακτηριστικά:

«Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς πεθαίνει».

«Οι πολίτες θα πεθάνουν κύριε Πέτσα. Τι προσαρμογή, θα πεθάνουμε από το κρύο; Είναι λίγο κυνικό αυτό που λέτε», του απάντησε ο Γιώργος Καραμέρος.

«Η πορεία όλων μας, εξαρτάται από την προσαρμoγή μας σε δύσκολες συνθήκες. Όταν πέφτουν βόμβες στην γειτονιά μας πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Εμείς συνεχίζουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν υπάρχει φθηνότερο καύσιμο, να μεταφερθούμε σε αυτό. Δεν υπάρχει εγκλωβισμός κάποιου. Υπάρχει η δυνατότητα να μεταφερθεί κάπου; Εμείς είμαστε εδώ να το επιδοτήσουμε», είπε στη συνέχεια ο Στέλιος Πέτσας.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

 

Πέτσας: Αποσπασματική προβολή που διαστρεβλώνει την αλήθεια

Η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ με τον Στέλιο Πέτσα λίγο αργότερα να κάνει λόγο για «αποσπασματική προβολή μιας φράσης που διαστρεβλώνει την αλήθεια».

«Αναφερόμουν στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπου ιστορικά, ενώ στο σήμερα, στην προσαρμοστικότητα όλων μας για να αντιμετωπίσουμε τεράστιες προκλήσεις όπως η πανδημία, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η ενεργειακή κρίση» ανέφερε επίσης στην ανάρτησή του στο Twitter ο Στέλιος Πέτσας.