Μητσοτάκης για γυναικοκτονίες: «Όχι» στη νομική κατοχύρωση του όρου (Video)

«Η Ελλάδα έχει επαρκές νομικό πλαίσιο για τις γυναικοκτονίες» υποστηρίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.


Όσο η πατριαρχία στη χώρα οπλίζει τα χέρια των γυναικοκτόνων, που συνεχίζουν να «θερίζουν» τις ψυχές αδελφών μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ, αναπαράγει σαθρά επιχειρήματα και εμμένει στη μη νομική αναγνώριση του όρου «γυναικοκτονία».

«Αποδέχομαι τον όρο γυναικοκτονία, γιατί θέλω να προσδιορίσω με αυτόν τον τρόπο, ότι τα εγκλήματα αυτά που κάποτε χαρακτηρίζαμε “εγκλήματα πάθους” και τα κρύβαμε κάτω από το χαλί και τα θεωρούσαμε ότι λίγο πολύ ήταν μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας, που μπορεί να υπήρχε στη χώρα, που μπορεί να έφταιγε και λίγο η γυναίκα που το προκάλεσε. Τα εγκλήματα αυτά πρέπει να αποκτήσουν έναν ιδιαίτερο χαρακτηρισμό.

Δεν πρέπει όμως να αποκτήσει ιδιαίτερη και ξεχωριστή νομική κατοχύρωση. Έχουμε ήδη ένα εξαιρετικά αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο για τις ανθρωποκτονίες και δε μπορώ να δεχθώ ότι μία γυναικοκτονία, δηλαδή μία δολοφονία μιας γυναίκας, που έχει ως αιτία το ίδιο της το φύλο, είναι πιο απεχθής από τη δολοφονία ενός παιδιού, ή από τη δολοφονία ενός ηλικιωμένου»