Πρώτη δικαίωση για τον Πάνο Καλαϊτζή: Τέλος στην προφυλάκισή του

Eλεύθερος μέχρι τη δίκη του αφέθηκε ο Πάνος Καλαϊτζής, μετά από 7 μήνες προφυλάκισης, με μόνο «στοιχείο» το ότι παραχώρησε το σπίτι του σε έναν φίλο του για να περάσει την καραντίνα και χωρίς το όνομά του να εμφανίζεται πουθενά σε όλη τη σχετική δικογραφία. «Η απόφαση αποφυλάκισης αποτελεί μια προσωρινή δικαίωση του Πάνου και του αλληλέγγυου κόσμου που στάθηκε στο πλεύρο του αλλά και μια ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει» σχολιάζει η πρωτοβουλία φίλων/συγγενών και συντρόφων/ισσών του Πάνου Καλαϊτζή, Freepanoulis.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιανουάριο ο Πάνος Καλαίτζής παραχωρεί το σπίτι που νοικιάζει, σε έναν φίλο του που είχε βρεθεί θετικός σε Covid-19, προκειμένου αυτός να περάσει την καραντίνα. Δύο εβδομάδες αργότερα προσάγεται από την Αντιτρομοκρατική και καταλήγει προφυλακισμένος, για 7 μήνες, στον Κορυδαλλό, για συμμετοχή σε «τρομοκρατική οργάνωση», μαζί με τον φίλο του και μία ακόμα κοπέλα, την οποία αντικρίζει για πρώτη φορά στο κρατητήριο. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, το όνομά του δεν αναφέρεται πουθενά, η ιδιοκτήτρια έχει καταθέσει ότι όντως δεν βρισκόταν εκείνο το διάστημα στο σπίτι του, ενώ το διαμέρισμα παρουσιάζεται ως «γιάφκα», παρά το γεγονός ότι μέσα βρίσκονταν όλα τα προσωπικά του αντικείμενα.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο TPP

Το δικαστικό συμβούλιο, που συνεδρίασε στις 10 Αυγούστου, αποφάσισε να μην παραταθεί περαιτέρω η προφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή, που αφέθηκε ελεύθερος μέχρι τη δίκη του με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρέωση παρουσίασης του καθε 15 μέρες σε αστυνομικό τμήμα. Η συγκατηγορούμενη του Γεωργία Βούλγαρη αποφυλακίζεται με κατ’οίκον περιορισμό και βραχιολάκι ενώ η προφυλάκιση του Θάνου Χατζηαγγέλου θα συνεχιστεί.

Η πρωτοβουλία FreePanoulis, που έκανε γνωστή την απόφαση της Δικαιοσύνης, σχολιάζει:

«Η απόφαση αποφυλάκισης αποτελεί μια προσωρινή δικαίωση του Πάνου και του αλληλέγγυου κόσμου που στάθηκε στο πλεύρο του αλλά και μια ένδειξη πως το σαθρό κατηγορητήριο πάνω στο οποίο βασίστηκε η δίωξη του καταρρέει. Σαν πρωτοβουλία φίλων/συγγενών/συντρόφων-ισσών θέλουμε να ευχαριστήσουμε κάθε έναν και κάθε μία που στάθηκε έμπρακτα στο πλευρό του Πάνου. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο μας όπλο απέναντι στην αυθαιρεσία, στην ποινικοποίηση των κοινωνικών σχέσεων και στους τρομονόμους».

 

Πηγή: thepressproject.gr