Ζαμάνη για Εξάρχεια: Ας απλώσουμε τα δίχτυα της τρυφερότητας σε ό,τι μας έχει ανάγκη

Θέση για τα όσα εκτυλίσσονται τις τελευταίες ώρες στην ιστορική πλατεία Εξαρχείων, όπου ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με κατοίκους για τη δημιουργία σταθμού μετρό, πήρε η ερμηνεύτρια Ματούλα Ζαμάνη.

Η ίδια σε ανάρτησή της κάνει λόγο για «αόρατα στρουμφάκια κλαρινογαμπρούς για την ασφάλεια των 3 και 60» στο Λόφο Στρέφη.

Η ανάρτησή της:
Αυτό είναι ελευθερία? Στα Εξαρχεια ένα μετρό που δε θέλουμε.

Στο Λόφο Στρέφη αόρατα στρουμφάκια κλαρινογαμπροί για την ασφάλεια των 3 και 60

Η ζωή ψηφιοποιείται.. Ο έρωτας τσιμεντώνεται.

Μια ζωή,έχουμε. Μία. Ας αφήσουμε τον ιρανικό κινηματογράφο και την κβαντική κουλτούρα, και ας απλώσουμε τα δίχτυα της τρυφερότητας σε ό,τι μας εχει ανάγκη. Χωρίς πράσινη ανάπτυξη,χωρίς υπόγειo και καλά ενδιαφέρον.

Ό,τι κρατηθεί στην Αστραπή,αιώνιο θα διαρκέσει..»

Θέση για την κατάσταση που επικρατεί στα Εξάρχεια τις τελευταίες ώρες, όπου για ακόμη μία φορά η Πολιτεία επέλεξε να απαντήσει με χημικά και καταστολή στις διαμαρτυρίες των κατοίκων, πήρε και η φωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη, που με ανάρτησή της εξηγεί τους λόγους που αντιδρούν οι κάτοικοι.


«Και επειδή μας τα έχετε πρήξει τα…συκώτια (ναι με όλα αυτά νομίζω πως έχω αποκτήσει δυο) κι επειδή πρωι πρωι είδα και ένα πρωτουσέλιδον εφημερίδος με τίτλο “ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ” και επειδή καθίστε επιτέλους να διαβάσετε με προσοχή όσα κείμενα έχουν δημοσιευτεί σχετικά, όλων των πλευρών (κάντε και λίγη δουλίτσα μόνοι σας δεν είναι κακό να ξέρετε όλες τις απόψεις) και επειδή στο τέλος θα το φορέσουμε το ζακετάκι με τα μανικάκια που δένει στην πλάτη…δεν είπε ΚΑΝΕΙΣ να μην φτάσει το μετρό στα Εξάρχεια!
Να μην αλλοιωθεί μια γειτονιά που είχε πάντα έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα ζητούν οι Εξαρχειώτες.Να μην κοπούν τα δέντρα της Πλατείας ζητούν οι Εξαρχειώτες.Να γίνει σταθμός κοντά στο Μουσείο, που θα εξυπηρετεί Πολυτεχνείο-Εξάρχεια-Μουσείο ζητούν οι Εξαρχειώτες.Να είναι ασφαλείς στα σπίτια τους με την ασυνόμευση που έχει κάθε γειτονιά της Αθήνας ζητούν οι Εξαρχειώτες. Να μπορούν ελεύθερα να διοργανώνονται εκδηλώσεις όπως πάντα ζητούν οι Εξαρχειώτες. Να λειτουργούν τα καταστήματα όπως και πρίν ζητούν οι Εξαρχειώτες.
Να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα ζητούν οι Εξαρχειώτες.
Να ακούσετε αυτούς που ζουν και εργάζονται στην περιοχή,επιτέλους ζητούν οι Εξαρχειώτες!
Και όπως έλεγε η γιαγιά μου, άντε γιατί σας σιχάθηκα όπως τις αμαρτίες μου…
Υ.Γ και επειδή τις “αναπλάσεις”, τις μουριές που κόπηκαν στην Υμηττού το 1990 και πολλά άλλα τα έχουμε ζήσει οι Παγκρατιώτες, τώρα η μόνη περίπτωση να νοικιάσεις διαμέρισμα στο Παγκράτι είναι να αγοράσεις ένα μεγάλο σκυλόσπιτο και να το δηλώσεις αυθαίρετο για να σου δώσουν νερό και ρεύμα…» σημειώνει η Τατιάνα Μπόλαρη.