Αποχώρηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ από το ρεπορτάζ της ΠτΔ με αιχμές για «παρεμβάσεις»

Την αποχώρησή της από το ρεπορτάζ της Προεδρείας της Δημοκρατίας μετά από δεκαετίες ανακοίνωσε η δημοσιογράφος Χρύσα Ρουμελιώτη μέσω ανάρτησής της στο facebook, αφήνοντας σαφείς αιχμές για «παρεμβάσεις».

Η δημοσιογράφος που κάλυπτε το ρεπορτάζ της Προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά την εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την 48η Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας, ανακοίνωσε πως αποχωρεί.

Η ίδια, υποστήριξε σε ανάρτησή της στο Facebook πως δεν υπάρχουν πια «βράχοι» στη δημοσιογραφία που «τα κύματα των παρεμβάσεων» έσπαγαν και έμεναν στα γραφεία τους «χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών».

Η ανάρτησή της έγινε το βράδυ της Κυριακής, λίγη ώρα αφότου είχε μεταδώσει το ρεπορτάζ της από το Προεδρικό Μέγαρο, για την καθιερωμένη δεξίωση με αφορμή την Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ενημέρωση: Με δεύτερη ανάρτησή της διευκρινίζει πως «Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας» και όχι την ΕΡΤ.


Αναλυτικά η ανάρτηση:
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ

Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.

Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό.

Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;

Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.

Δεν υπάρχουν πια βράχοι,όπως η Βλάχου,ο Καραπαναγιώτης,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου…που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.

Και, δυστυχως, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.

ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;

Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ’ αυτού κρινομαστε εξάλλου.

Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.

Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δυσκολα».

 

 

ΧΡΥΣΑ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ

 

Με δεύτερη ανάρτησή της διευκρινίζει πως «Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ αφορά το ρεπορτάζ της προεδρίας της Δημοκρατίας. ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΡΤ. Την οποία έχω υπηρετήσει με θυσίες και αίσθηση χρέους ,όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης. Η ΕΡΤ είναι οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ που έχουν δώσει διαπιστευτήρια στο πέρασμα των χρόνων. Είναι εργαζόμενοι στην πλειονότητα τους όπως εγώ».