Γιουχάισμα από υγειονομικούς κατά Μ. Γκάγκα στη Θεσσαλονίκη

«Γκάγκα ντροπή σου, πεινάν συνάδελφοί σου» φώναξε επανειλημμένα πλήθος εργαζομένων και πολίτες, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο «Παπαγεωργίου» με αφορμή την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας στο νοσοκομείο. 

Όπως φαίνεται στο βίντεο, η Μίνα Γκάγκα δέχτηκε σφοδρές αποδοκιμασίες και μπήκε στο κτίριο συνοδεία των αστυνομικών δυνάμεων. Οι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τα προβλήματα του κλάδου, την αναστολή μη εμβολιασμένων συναδέλφων τους και την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τρίωρη στάση εργασίας σήμερα στο πλαίσιο διευκόλυνσης της κινητοποίησης για την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότση στα νοσοκομεία, με τελευταίο και τραγικότερο, την ακύρωση μεταμόσχευσης σε ασθενή λόγω της έλλειψης αναισθησιολόγου.

Η ΕΝΙΘ έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση για το μπαράζ μετακινήσεων από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των τεράστιων κενών στα νοσοκομεία της περιφέρειας τονίζοντας ότι «μετατρέπει τους νοσοκομειακούς ιατρούς σε περιοδεύοντα θίασο, για την κάλυψη των τεράστιων κενών, που έχουν δημιουργήσει οι πολιτικές υποχρηματοδότησης του ΕΣΥ που υπηρετεί η ίδια και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Εν όψει της πραγματοποίησης συγχωνεύσεων και κλεισίματος κλινικών τμημάτων και νοσοκομείων, με μόνιμες μετακινήσεις προσωπικού και ιδιωτικοποίησης των δημόσιων υπηρεσιών στα πλαίσια του “νέου ΕΣΥ”, η κυβέρνηση αρνείται τις προσλήψεις προσωπικού απαξιώνοντας τελείως την υγεία και τη ζωή του λαού.

»Ανοίγουν “τρύπες” στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία λειτουργούν στο όριο και χρειάζονται τα ίδια ενίσχυση, για να κλείσουν αναποτελεσματικά “τρύπες” σε άλλα νοσοκομεία. Με αυτό τον τρόπο, όχι μόνο δημιουργούν τεράστια σωματική και οικονομική εξουθένωση στους συναδέλφους, αλλά πολύ περισσότερο υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στα νοσοκομεία τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και των υπολοίπων νομών» σημειώνει σε ανακοίνωσή το ΔΣ της Ένωσης.

Στο μεταξύ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, μίλησε για πανικό στα νοσοκομεία της χώρας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού αναφέροντας συγκεκριμένα πάνω από 40% αύξηση στις εισαγωγές.  Μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ περιέγραψε την κατάσταση της τελευταίας βδομάδας, όπου φτάνουν ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα ύστερα από επιπλοκές που προκάλεσε μόλυνση με τις παραλλαγές ΒΑ 4 και ΒΑ 5.

Η κ. Παγώνη σημείωσε πως οι απλές κλίνες έχουν μετατραπεί σε Covid σε όλα τα νοσοκομεία. «Τα νέα δεν είναι καθόλου καλά. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά. Κι ο περισσότερος κόσμος δεν τα δηλώνει» είπε αναφερόμενη στις μολύνσεις, που στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερες. Επίσης η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ επεσήμανε πως η πορεία της πανδημίας θα εξάρσεις και υφέσεις τον Αύγουστο, στο πλαίσιο του έκτου κύματος. Τέλος, επανέλαβε την ανάγκη της χρήσης μάσκας τόσο σε κλειστούς χώρους όσο και σε ανοιχούς με συνωστισμό. «Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι» είπε.

Πηγή: thepressproject.gr