Οικονόμου: Ο κορωνοϊός φταίει για την έλλειψη πολυφωνίας στα μέσα ενημέρωσης

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε ως αρμόδιος για τον Τύπο υπουργός, να σχολιάσει τα στοιχεία που αποκάλυψε το ΕΣΡ για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου, σύμφωνα με τα οποία η προβολή της κυβέρνησης ξεπερνά το 80%, με τον ίδιο να απαντά ότι για την πρωτοφανή μονομέρεια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, φταίει ο κορωνοϊός.

«Εκείνο το διάστημα υπήρχαν πολλές πυκνές και τακτικές ανακοινώσεις με τηλεοπτικές παρουσίες υπηρεσιακών παραγόντων και κυβερνητικών που είχαν όμως ενημερωτικό χαρακτήρα σε ότι αφορά το κομμάτι της ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το πως θα πρέπει θα πρέπει να συμπεριφερθούμε στην πανδημία. Δεν είχαν πολιτικές διαστάσεις είτε πολιτικά μηνύματα όποτε νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο για να βγάλει κάποιος συμπέρασμά», απάντησε, αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα αυτά αφορούν «σε ένα χρονικό διάστημα λιγότερο από δυο μήνες στο οποίο προφανώς, να θυμίσουμε ότι είναι η περίοδος που βρισκόμαστε στην αιχμή της πανδημίας».

Αναφορικά με την διαγραφή της διοίκησης της ΕΡΤ από το πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ προσέφερε κάλυψη στον πρόεδρο της ΕΡΤ Κωνσταντίνο Ζούλα, ενώ δήλωσε πως έχει τοποθετηθεί ξανά για το θέμα.

  •