ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ 106 ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ενδεικτική της κατάστασης που επικρατεί στα νοσοκομεια της χωρας μας , ειναι – μεταξύ άλλων - η σοβαρή καταγγελία των εργαζομένων στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, που για να καλυφθούν οι ανάγκες έχουν βγει… 106 ράντζα και την ίδια ώρα ο αριθμός των εργαζομένων βρίσκεται κάτω από τα όρια της ασφάλειας και πέρα από τα όρια της ανθρώπινης αντοχής! www.newsbreak.gr

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην καταγγελία του ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α.:

«ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ: 106 ΡΑΝΤΖΑ ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (ΔΑΦΝΙ) ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ, Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ 2η ΥΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΚΛΙΝΕΣ: 225
ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ: 331
ΡΑΝΤΖΑ: 106

«Οι εργαζόμενοι, θα ΠΡΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ. ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ:
• ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ,
• ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ
ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
• ΑΜΕΣΗ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ».

Τα 10 ράντζα αντιστοιχούν, χωρίς υπερβολή, σε τέσσερις κλινικές επιπλέον στη δύναμη του νοσοκομείου. Αυτός είναι και ο λόγος που καλούν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, ειδικά της αρμόδιας Υφυπουργού για θέματα Ψυχικής Υγείας κ. Ράπτη«να αναλάβουν την ΕΥΘΥΝΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΠΡΟΧΩΡΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΑΜΕΣΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ, ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ».

Η ERTOPEN.COM δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Η ERTOPEN υπηρετεί πιστά τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους.