"Χαστούκι" στην κυβέρνηση - Το Ευρωκοινοβούλιο ανάρτησε την έκθεση των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα

O επίσημος λογαριασμός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Twitter, δημοσίευσε χθες την έρευνα των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, που αποκάλυψε το σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας στην Ελλάδα, εκφράζοντας παράληλα έκδηλη ανησυχία. 

«Επιδείνωση της πόλωσης στον χώρο των ΜΜΕ, με την ελευθερία του τύπου να πλήττεται παράλληλα και λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασαν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα / Reporters Without Borders. Περισσότερες πληροφορίες ↓ https://europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20220513STO29508/press-freedom-2021-how-are-eu-countries-rated-infographics», αναφέρει στην ανάρτησή του ο επίσημος λογαριασμός του Ευρωκοινοβουλίου στο Twitter.

Θυμίζουμε πως τον μεγάλο διεθνή οργανισμό, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε προχθες ως «κάποια γαλλική ΜΚΟ», όταν ρωτήθηκε από αμερικανό δημοσιογράφο για ποιον λόγο η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση στην Ε.Ε. σχετικά με την ελευθερία του Τύπου.

Θυμίζουμε επίσης πως στημ επικαιροποιημένη, ετήσια έκθεση του 2022 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, World Press Freedom Index, που αξιολογεί την κατάσταση της δημοσιογραφίας σε 180 χώρες του κόσμου, η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση σε όλη την Ε.Ε. καθώς έκανε  "βουτιά" 38 θέσεων. 

Είναι χαρακτηριστικό πως μετά την πτώση 38 θέσεων στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου, η Ελλάδα βρίσκεται σε χειρότερη θέση από την αυταρχική Ουγγαρία του Όρμπαν, τη Μάλτα της δολοφονία της Ντάφνι Καρουάνα Γκαλίζια και στη δίωξη της Μαρίας Εφίμοβα, που είχε αποκαλύψει σκάνδαλο διαφθοράς υψηλόβαθμων αξιωματούχων.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό είναι πως όχι μόνο είμαστε τελευταίοι στην Ε.Ε. όσον αφορά στην Ελευθερία του Τύπου, αλλά βρισκόμαστε και "μία ανάσα" από την Τουρκία των λευκών κελιών και τη Ρωσία του καθεστώτος Πούτιν.

Πηγή: 2020mag.gr