Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.: «Ξηλώνει» τους επικεφαλής των τμημάτων Ανθρωποκτονιών & Εκβιαστών -Είχαν χειριστεί Γλυκά Νερά-Πάτρα

Μετακινούνται, εκτάκτως, με απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., τρεις ανώτατοι αξιωματικοί από νευραλγικές θέσεις όπου υπηρετούσαν.

Συγκεκριμένα, απομακρύνεται από τη θέση του ο διοικητής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών Κώστας Χασιώτης και ο υποδιοικητής Θεόδωρος Θεοδώρου. Οι δύο ανώτεροι αξιωματικοί μετακινούνται στη Δημόσια Ασφάλεια του Αρχηγείου.

Επίσης, μετακινείται και ο επικεφαλής του Τμήματος Εκβιαστών Νίκος Νταβαρίνος, ο οποίος πηγαίνει στη Διεύθυνση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Οι τρεις είχαν χειριστεί κρίσιμες υποθέσεις -μεταξύ άλλων την υπόθεση του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά και του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα.

Σύμφωνα με το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, οι μετακινήσεις αυτές γίνονται για «υπηρεσιακούς λόγους», ενώ ήδη έχουν οριστεί οι αντικαταστάτες τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές από τη ΓΑΔΑ, για τους επικεφαλής του Τμήματος Ανθρωποκτονιών υπήρχε δυσαρέσκεια λόγω του μεγαλού αριθμού ανεξιχνίαστων δολοφονιών που σχετίζονται με τη «μαφία» της νύχτας, αφού τα τελευταία χρόνια έχουν εκτελεστεί περίπου 25 «συμβόλαια θανάτου». Τελευταία δολοφονία ήταν αυτή του Γιάννη Σκαφτούρου.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 06/05/2022 - 22:21