Τρίχρονο κοριτσάκι πήγε στο νοσοκομείο με πρήξιμο στον αστράγαλο και πέθανε στη Θεσσαλονίκη

Ένα τρίχρονο κοριτσάκι άφησε την τελευταία του πνοή τo Σάββατο, στο «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια. Oι γιατροί δεν έχουν καταλήξει σε διάγνωση και οι γονείς κατέθεσαν μήνυση, προκειμένου να διερευνηθεί η πιθανότητα ιατρικού λάθους.

Όλα ξεκίνησαν τη Μεγάλη Τρίτη στο «Παπαγεωργίου», όπου εισήχθη το κοριτσάκι με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Με την κατάσταση της υγείας του να χειροτερεύει, το τρίχρονο κοριτσάκι διακομίστηκεδιασωληνωμένο το Σάββατο στο «Ιπποκράτειο», στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο. Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι υπέστη και εγκεφαλικό οίδημα.

Οι γονείς αρνούμενοι να πιστέψουν την τραγική εξέλιξη οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Τούμπας προκειμένου να καταθέσουν μήνυση για τον θάνατο του παιδιού τους, εκφράζοντας υποψίες περί ιατρικού λάθους.