Ξηλώνεται το Παίδων Πεντέλης

Σύμφωναμε πληροφορίες, ο εξοπλισμός των θαλάμων έχει πεταχτεί στα σκουπίδια προκειμένου να αρχίσει η διαμόρφωση του χώρου για τη δομή που θα φιλοξενεί παιδιά τα οποία με εισαγγελική εντολή έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους.

 

Το σχέδιο για την απαλλοτρίωση χώρου του νοσοκομείου προχωράει γρήγορα. Αδειάζουν θαλάμους που νοσηλεύανε χειρουργημένα παιδιά. Πετάνε την περιουσία του νοσοκομείου στα σκουπίδια. pic.twitter.com/ATV3ygxY3u

 — Παίδων Πεντέλης Live (@PaidonP) April 9, 2022

Η κατάργηση μέρους του παιδιατρικού νοσοκομείου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες πολύ μεγάλου πληθυσμού της Αττικής, ξεκίνησε μετά την αποδοχή της δωρεάς των Ροταριανών από τη διοίκηση του νοσοκομείου και παρά την έντονη αντίδραση του υγειονομικού προσωπικού, φορέων και κατοίκων της περιοχής.

 

... pic.twitter.com/X2veHeGmvS

 — Παίδων Πεντέλης Live (@PaidonP) April 9, 2022

Όπως είχε επισημάνει μιλώντας στην «Αυγή» η  ορθοπεδικός χειρουργός του Παίδων Πεντέλης Ιωάννα Πασπάτη, με την απόφαση της κυβέρνησης θα μειωθεί ο αριθμός των κλινών που προορίζεται για νοσηλεία. Παράλληλα, επεσήμανε ότι η θέση των παιδιών που με εισαγγελική εντολή έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειές του δεν πρέπει να είναι μέσα σε νοσοκομείο αλλά σε άλλου είδους δομές.